Ett historiskt första hockeyläger för 60-talet ungdomar

Var och varannan klubb i Sverige arrangerar ett hockeyläger. Det har Vimmerby Hockey saknat. Nu i veckan har 60 ungdomar tränat och spelat hockey i ishallen. – Det var dags nu, säger ledaren Stefan Lundqvist.

Foto:

Ishockey2016-08-19 11:44

Vimmerby Hockeys hockeyläger har varit tillgängligt för ungdomar födda mellan 2001 och 2006. Lägret har pågått från måndag till fredag och från tidig morgon till sen eftermiddag har de 60 lägerdeltagarna, som varit indelade i två grupper, spenderat sin tid i ishallen.

– Att erbjuda ett läger på hemmaplan för killar och tjejer i den åldern är precis vad som behövs. Dels blir det ekonomiskt bättre för dem, de slipper i väg långt och dels får alla en bra start på sin hockeysäsong, säger Stefan Lundqvist.

Grundidén är att ungdomarna ska få vara på is så mycket och så tidigt som möjligt. Spelarna är i huvudsak från Vimmerby och all verksamhet har skett i eller kring ishallen och ungdomarna har ätit lunch och mellanmål tillsammans.

– Det har rullat på och många killar har varit trötta och möra i kroppen. Jag tycker ändå att humöret har varit på topp och de verkar ha haft en rolig vecka.

– Veckan har i det stora hela handlat om teknikträning, det är det vi har lagt fokus på. Sen har vi lagt in några teoretiska inslag för spelarna i den äldre gruppen.

Några spelare från Vimmerbys a-lag, till exempel Markus Modigs Modigs och Jepser Kokkonen, har varit på plats.

– Sen har många av de nya dykt upp, tränat och tagit chansen att visa upp vilka de är.

Fredagen avlutades med två matcher i vardera grupp och en summering av veckan.

– 60 personer är bra för att vara första året, vi har inte gått ut med det. Ska man bygga ut det här kan man marknadsföra det mer och kanske köra två veckor men vi får se. Vi ska göra en utvärdering och se vart vi hamnar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!