Ett rejält bottennapp av VH

Vimmerby Hockey har varit bra i Allettan. Inte i går. De två första perioderna mot Mariestad var under all kritik. - Det var de två sämsta perioderna på tre år, säger assisterande tränaren Nicklas Oscarsson. Jumbon Mariestad vann med 2-0.

Ishockey2013-01-24 08:01

Spelarna var besvikna, publiken missnöjd - och argast av dem alla var nog tränaren Anders Spaak.
- Det här duger faan inte. Jag är så besviken, det är för jäkligt. Nu måste alla hem och rannsaka sig själva.
Hans kollega Krister Ström var lika nedstämd han. I ett försök till en kortfattad analys säger han följande:
- Det kan vara så att killarna seglade iväg och tänkte på matcherna i Blekinge (Olofström och Mörrum) i helgen. Det kan ha varit en brist på ödmjukhet inför uppgiften, jag vet inte. Vi har ändå fått stryk båda matcherna innan hemma mot Mariestad.
Anders Spaak var inne på samma spår:
- Jag tror det största problemet var att de tittade för långt fram i tiden. Jag vet att det är lätt hänt, men det håller inte. Det går inte att komma ut till en match så som vi gör.
 Vimmerby var visserligen nära att få en drömöppning efter 30 sekunders spel, då Jim Nordh var nära att näta. Men sedan, resten av perioden - nej, det var långt ifrån bra.

Mariestad bättre på allt
- Utan Calle (Brattenberger) hade vi legat under klart redan efter en period, säger Nicklas Oscarsson.
Mariestad var i princip bättre på allt. De hade farten, viljan, passningarna och självförtroendet. VH hade... ingenting. Förutom Calle Brattenbergers målvaktsspel då förstås.
Mittperioden var inte så mycket bättre den heller sett ur ett VH-perspektiv. Det slarvades rejält i uppspelsfasen, tajmingen saknades och spelarna fick inget att stämma. En av få som såg bekväm ut på isen var Robin Ekström. De flesta var iskalla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!