Experten hyllar Hultström

Blek insats av Sverige mot Schweiz i VM-genrepet. Men succédebut i Tre Kronor för Vimmerbyfostrade Djurgårdsbacken Linus Hultström. "En väldigt vass offensiv back", berömde förre SHL-tränaren Harald Lückner.

Foto:

Ishockey2016-04-07 19:31

Träningslandskamp, tillika genrep inför VM, mellan Sverige och Schweiz inför 3440 personer i Ljungby. Matchen vann Schweiz med 5-3 mot ett blekt och tempofattigt Sverige.

Men mycket av uppmärksamheten riktades mot den landslagsdebuterande backen Linus Hultström och förväntningarna var så klart höga på SHL:s poängstarkaste försvarsspelare.

Och "Hulta" gjorde sannerligen ingen besviken. Fem minuter in i den andra perioden dundrade han in 2-1 till Sverige - ett välriktat direktskott i powerplay.

- Det är så vi är vana vid att se honom i Djurgården. En väldigt vass offensiv back, berömde före detta SHL-tränaren (vann SM-guld med Modo 2007) Harald Lückner, expertkommentator i TV4 Sport.
- Han visar sin erkända skottstyrka och prickskjuter in pucken.

Sveriges första mål gjordes av 19-årige LHC-backen Gustav Forsling (tidigare klubbkamrat med Linus Hultström i Linköping). Noterbart är att Gustav Forsling är brorsa med Hampus Forsling, duktig forward i Vimmerby Hockey den gångna säsongen.

- Det syns att båda dessa är fostrade i Magnus Johanssons skola i LHC, en av Sveriges bästa offensiva backar, sa Harald Lückner.

Firma Hultström och Forsling fick stort förtroende under matchen - inte minst i slutet då Sverige jagade reducering. Med knappt två minuter kvar av matchen, då Sverige spelade 6 mot 4, gav det resultat.

Hultström grävde fram pucken till Forsling, som assisterade ytterligare en premiärmålskytt i Tre Kronor, Nick Sörensen. Glädjen blev dock kortvarig då Schweiz avgjorde genom att göra 5-3 i tom kasse strax därefter.

Förbundskapten Pär Mårts efter matchen:
- Den andra perioden är inte så tokig. Vi får ta med oss den. Annars tycker jag att Schweiz är lite tyngre och vinner fler närkamper. Det är små saker som avgör, men de är bättre, sa han till TV4 Sport.

Sverige hade tio landslagsdebutanter.

- Det är annorlunda att spela internationellt. Det är ont om tid och det hålls i. Vi måste kunna bättre, men det här var en nyttig erfarenhet för många av våra spelare. Man lär sig mer av en förlust än av en vinst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!