Experten utbildade VH-ungdomar

Roland Johannisson var en stor hockeyprofil i VH på sin tid. Nu är han expert på skridskoteknik. Idag var han tillbaka i Vimmerby och utbildade hockeyungdomar.

Foto:

Ishockey2018-11-01 14:28

– Det var jättekul och vi lärde oss massa saker, säger Vilmer Krantz och Theo Lindström, två av ungdomarna som var på plats för att ta del av "Rolle" Johannissons kunskaper.

Vad var det bästa?

– Vi lärde oss hur vi ska ta långa skär och sedan tränade vi skott och att det var viktigt att hålla uppe blicken när vi spelar.

Johannisson bor numera i Göteborg och har jobbat nära elitserieklubben Frölunda.

– Jag började med det här för ungefär 20 år sedan och det är fortfarande så himla roligt. Det är balsam för min själ att jobba med ungdomar på det här sättet och ge dem lite råd och tips på hur man kan bli bättre hockeyspelare. Och jag är ganska så nördig med det här med skridskoteknik, säger han och skrattar.

Hur pass viktigt är det att ha rätt teknik och rätt slipade skridskor?

– Jätteviktigt. Håkan Andersson, chefsscout i Detroit, säger att det kan vara skillnaden mellan att ta en tröja eller inte. Jag har jobbat länge med Joel Lundqvist i Frölunda och för honom har det betytt mycket. Vi pratar fortfarande med varandra nästan varje match.

I två dagar fick hockeyungdomar i Vimmerby lära sig skridskoteknik.
I två dagar fick hockeyungdomar i Vimmerby lära sig skridskoteknik.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!