Expertens hyllning till VH: "Man vågar trycka på – det såg väldigt bra ut"

Femte träningsmatchen, femte segern och femte matchen i rad man gör fyra mål framåt. Vimmerby Hockey spelade skjortan av Skövde borta i lördags och segersiffrorna 4-0 var i underkant. – Vi kändes numret större i allt vi gjorde, säger en nöjd tränare, Jeff Hällegard.

Viktor Hällegard inledde målskyttet när Vimmerby slog Skövde med 4–0 och de svarade för en insats som var bra i tre perioder. Foto: Viktor Allvin

Viktor Hällegard inledde målskyttet när Vimmerby slog Skövde med 4–0 och de svarade för en insats som var bra i tre perioder. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2016-09-05 05:46

När Vimmerby och Skövde möttes för tre veckor sedan i Vimmerby ishall slutade matchen 4-1 till VH efter stundtals kraftigt spelövertag. I lördags upprepade sig historien i Skövde, men med den skillnaden att SIK inte lyckades få till något mål framåt.

0-4 (0-1, 0-2, 0-1) blev slutresultatet och detta var femte matchen i rad som Vimmerby producerade fyra mål framåt (20-5 i målskillnad på de fem träningsmatcherna).

– Helt klart ett fall framåt jämfört med matchen mot Nybro, summerar VH-tränaren Jeff Hällegard efter lördagens seger över Skövde.

– Vi gör en bra insats i tre perioder. Har bra fart och spelar väldigt fokuserat. I och med att det var ett tag sedan vi lirade match var man väl lite osäker hur det skulle se ut.

Men VH-tränaren hade ingen anledning att oroa sig – hans lag ägde nämligen matchen från början till slut.

”Vi är inte nöjda”

Viktor Hällegard inledde målskyttet i den första perioden med att vispa in en målvaktsretur. I den andra perioden lyfte Victor Crus Rydberg in 2-0 och Petter Runesson skickade in ett handledsskott från blå linjen.

I den avslutande perioden kom matchens snyggaste mål då Mattias Wigley och David Stenbacka kom två mot en. Med millimeterprecision levererade Wigley ett perfekt pass, där Stenbacka bara satte till klubban och styrde in pucken.

– Jag tycker att vi är där vi ska vara så här dags på säsongen. Men vi är inte nöjda på något sätt, utan jobbar dagligen med att förbättra oss. Vi ska vara som bäste efter jul – inte nu, säger Jeff Hällegard.

”Ser spännande ut”

Hockeyettan-oraklet, tillika bloggaren på hockeysverige.se, Mikael Mjörnberg, hade bänkat sig för att se matchen mellan Skövde och Vimmerby. Och har var imponerad av det han fick se:

– Vimmerby såg väldigt bra ut, bra fart framåt och bra backcheck bakåt. Det skiljde en hel del mellan VH och Skövde, så det är svårt att säga om det var en värdemätare för dem.

– Jag tror att Vimmerby kan bli ett sevärt lag i vinter – de ser spännande ut. Man vågar trycka på framåt med alla femmor och det finns många kreativa och konstruktiva spelare i laget, säger Mjörnberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!