BEKRÄFTAT: Johansson ny tränare för VH: "Fått ett bra intryck"

Förra veckan avslöjade Sporten att Peter "Piva" Johansson för diskussioner med Vimmerby Hockey om huvudtränaruppdraget. Nu är det klart att det blir Johansson som leder VH i Hockeyallsvenskan. "Det är klart att det kommer att bli en utmaning på en ny nivå, men jag är van vid att leda lag som är underdogs", säger Peter Johansson.

Peter "Piva" Johansson blir tränare för Vimmerby Hockey.

Peter "Piva" Johansson blir tränare för Vimmerby Hockey.

Foto: Petter Arvidson

Ishockey2024-05-27 19:06

Peter "Piva" Johansson tränade förra säsongen VH:s rival Kristianstad. Han har sedan tidigare erfarenhet från Hockeyallsvensk nivå i Kristianstad, Modo, IK Pantern och Rögle. Redan förra veckan bekräftade VH:s sportchef Pelle Johansson att "Piva" fanns med på listan över namn som han jobbade på.

På måndagen var tränaren på plats i Vimmerby och gjorde slag i saken.

– Jag kände direkt när Vimmerby hörde av sig att det var ett intressant uppdrag. Efter att ha träffat några av spelarna och sportchefen Pelle Johansson under dagen så fick jag ett bra intryck och bestämde mig för att satsa", säger Peter "Piva" Johansson.

undefined
Peter Johansson var tränare för Kristianstad den gångna säsongen. Ett lag som VH hade svårt emot.

Han är inställd på att det kommer att bli en utmaning att leda ett VH som nykomlingar i Hockeyallsvenskan.

– Så är det, men samtidigt har jag varit i den situationen förut. Både Pantern och Kristianstad har varit underdogs, men det är inget hinder för att vinna matcher. Vimmerby visade den gångna säsongen att de har ett starkt lag och stommen i den truppen kommer att vara kvar. Det ska bli väldigt spännande att leda dem på den här nivån.

Kommer ditt sätt att tänka hockey påverka lagets sätt att spela?

– När jag mötte Vimmerby med Kristianstad den gångna säsongen så tycker jag att vi spelar och tänker hockey på ett liknande vis. Därför kommer det nog inte att bli så stora förändringar.

Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson är nöjd och lättad över att ha en tränare på plats inför äventyret som väntar den kommande säsongen.

– Ja, det känns riktigt bra måste jag säga. När jag fick reda på ett Peter var ledig tog jag kontakt direkt. Vi har pratats vid kontinuerligt den senaste tiden och på måndagen var han på plats i Vimmerby. Vi gjorde klart det sista över en lunch.

Vad var det som avgjorde valet?

– Peter har den erfarenhet som krävs på den här nivån. Han är van vid att leda lag som vill hantera mycket puck och bygga sitt eget spel.

Tränarens kontrakt är skrivet från 1 augusti, men han kommer att finnas med i planeringen av säsongen innan dess.

– Det känns bra att ha tränaren som bollplank när jag ska ta in de sista spelarna i lagbygget. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!