EXTRA: Klartecken för Ishockeyprofil vid Vimmerby Gymnasium

Från och med och med höstterminen 2016 är det möjligt att välja ishockey som individuellt val och specialidrott vid Vimmerby Gymnasium. Vimmerby Hockey och Vimmerby Gymnasium ligger tillsammans bakom satsningen.

Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Foto:

Ishockey2016-04-07 11:10


- Mycket positivt att vi äntligen kan presentera detta. Det här är en möjlighet för unga spelare i junioråldern att kunna stanna på hemmaplan och kombinera sina gymnasiestudier med att fortsätta spela i Vimmerby Hockey. För klubbens del kan det innebära att fler unga spelare stannar kvar i Vimmerby under sin juniortid, att juniorverksamheten stärks och att våra juniorer är bättre förberedda när de ska ta klivet över till seniorhockey. I förlängningen innebär det att vi får större möjlighet att slussa in egna spelare i a-lagsverksamheten, säger Maria Wester i Vimmerby Hockeys
styrelse och mycket delaktig i att Ishockeyprofilen blivit verklighet.

Konkret innebär det här att blivande gymnasieelever i Vimmerby Kommun med omnejd kan välja ishockey som individuellt val. Och det öppnas också möjligheter för elever från andra kommuner runt om i landet att söka sig till Vimmerby och välja Ishockeyprofilen.

Under år ett kommer det bli ett pass ishockey i veckan, som kommer att ledas av Vimmerby Hockeys anställda huvudtränare för A-laget.

Under år två och tre utökas verksamheten till tre pass i veckan, med två hockeypass samt ett pass träningslära, som handlar om bland annat kost, rehabilitering och andra former av träning, lett av gymnasiets egna idrottslärare.

På gymnasiet finns sedan tidigare dans och fotboll med egen profil. Att ishockey kommer in som en tredje profil är positivt, säger Anders Eriksson, rektor vid Vimmerby Gymnasium.

- Det är Vimmerby Hockey som framfört att de vill detta, och eftersom ishockey är väl förankrat på orten sedan länge är det här mycket positivt. Det öppnar främst möjligheten för unga killar och tjejer som vill satsa seriöst på ishockey, men som inte blir antagna till ishockeyns olika elit- och riksgymnasium, och som istället kan satsa ordentligt i sin egna hemmamiljö istället för att kanske lägga av i för tidig ålder, säger Anders Eriksson.

Informationen om att kunna välja Ishockeyprofil kommer gå ut till eleverna under denna vecka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!