Västerviks IK gör om på ledarsidan

När tisdagsträningen satte igång fanns ingen Nichlas Falk på isen. Istället dök ett nytt ansikte upp. Samtidigt skickade klubben ut ett pressmeddelande.

VIK:s A-lag gör om på ledarsidan.

VIK:s A-lag gör om på ledarsidan.

Foto: Simon Hastegård

Ishockey2024-01-16 10:51

Efter en tung period med idel förluster väljer allsvenska Västerviks IK att göra om på ledarsidan. På tisdagsträningen dök junioransvarige Pelle Torstensson upp på isen.

– Efter lite mer än halva säsongen spelad så är inte resultatet som vi önskat. Vi har bollat flera alternativ och tror vi kommit fram till en lösning som fungerar utifrån fler perspektiv, säger klubbchefen Petra Axelsson i ett pressmeddelande från klubben.

Pelle Torstensson, föreningens junior- och ungdomsansvarig, kliver in som assisterande tränare på A-laget på halvtid. I sin andra halva av tjänsten kommer Pelle fortsatt jobba som ansvarig för J20-laget. 

– För att frigöra lite tid från Pelle kliver vår sportchef Victor Öhman in och stärker upp som instruktör på vår Hockeygym, fortsätter klubbchefen i pressmeddelandet.

Victor Öhman säger så här:

– Pelle har gjort ett jättebra jobb med våra juniorer och nu får vi in en väldigt duktig tränare med hög kompetens som har erfarenheten av vad som krävs på elitnivå.

VIK hoppas få en energiboost av detta och två nya ögon med sunda värderingar som kommer göra skillnad. Pelle kommer att coacha backarna medan Hagelin byter till att coacha lagets forwards. Därmed kommer Nichlas Falk att ha ett mer övergripande ansvar.

Västerviks IK ligger näst sist i tabellen efter att ha spelat 34 matcher. Det är långt upp till säker mark.                                                        

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!