EXTRA: Tränaren lämnar Vimmerby Hockey

Efter ett år som huvudtränare för Vimmerby Hockey lämnar Tobias Jahr sitt uppdrag. – Jag har meddelat klubben att det inte blir någon fortsättning för min del. Min situation med familj och nytt jobb gör det ohållbart, säger han.

Tobias Jahr lämnar uppdraget som huvudtränare för Vimmerby Hockey.

Tobias Jahr lämnar uppdraget som huvudtränare för Vimmerby Hockey.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2018-03-13 10:29

Tillsammans med sin assisterande tränare Morgan Persson har Tobias Jahr rattat VH-rodret under den gångna säsongen. Och förutom den snöpliga förlusten i play off 2 till den allsvenska Kvalserien, mot Visby/Roma i förra veckan, har laget imponerat.
Nu står det dock klart att Jahrs engagemang som huvudtränare bara blir ettårigt.
– Det stämmer att det inte blir någon fortsättning för min del – vare sig som huvudtränare eller som assisterande. Jag ska snart börja på ett nytt jobb. Det, tillsammans med den tid jag vill lägga på familjen, gör situationen ohållbar, berättar han.

Det är dock med blandade känslor som Jahr nu stänger dörren för en tränarroll i A-laget.
– Självklart är det tråkigt - det har varit en jäkligt kul och lärorik vinter. Men med tanke på där jag är i livet så är det inte aktuellt att köra ett åttamånaderskontrakt inom hockeyn och sedan sommarjobba i fyra månader. Jag behöver en heltidstjänst året runt och har givetvis full förståelse för att det inte går att lösa inom klubben. Det var absolut ingenting som jag ställde som krav, utan jag har varit med så länge så jag vet var pengarna går och vilka pengar det rör sig om, säger Jahr.

Hur det blir med assisterande tränaren Morgan Persson är ännu inte klart.
– Vi ska sätta oss med honom och diskutera i veckan, säger sportchefen Daniel Stolt.
Om Tobias Jahr fick bestämma så skulle han göra allt för att ha ”Mogge” kvar.
– Samarbetet oss emellan har funkat fantastiskt bra. Det har aldrig varit någon prestige oss emellan, utan vi har delat på ansvaret.
– Jag hoppas verkligen att de hittar en lösning med Morgan. Det är en jättebra kille och framför allt en väldigt engagerad och duktig tränare, säger Tobias Jahr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!