EXTRA: VIK FÅR EN MILJON AV KOMMUNEN

Under ett extrainsatt möte under onsdagen beslutade kommunstyrelsen att stötta Västerviks Ishockeyklubb med en miljon kronor.

Foto:

Ishockey2018-04-25 14:48

Kommunstyrelsens ordförande Tomas Kronståhl (S) berättar om beslutet:
– Under förutsättning att sponsorer och näringsliv stöttar VIK i deras fortsatta spel så beviljar kommunstyrelsen ett extraordinärt bidrag om en miljon kronor. Det ska gå till den nystartade fonden för barn och ungdomar.

Kommunstyrelsen gav även förvaltningen i uppdrag att se över kommunens samtliga föreningar som bedriver ungdomsverksamhet. Det ska redovisas innan budgeten tas för 2019.

– Syftet med det är att se om det finns fler föreningar som har stora problem och om vi har möjlighet att stötta även dem, säger Tomas Kronståhl.

VIK har 650 medlemmar och omkring hälften av dem är ungdomar.
– Det skulle kännas tungt om vi inte hittade en lösning, om vi sänkte en förening som faktiskt har bedrivit en otroligt framgångsrik verksamhet. VIK har haft ett hockeylag på elitnivå för den i särklass minsta budgeten.

En förutsättning för att VIK skulle få ett bidrag från kommunen var att de kunde redovisa hur de tänker sköta sin ekonomi framåt.
– De har lagt en flerårsplan och en budget för 2019 där vi ser att man klarar utgifterna. Man tror även att man kommer få fler och starkare sponsorer, det ser ljust ut, säger Tomas Kronståhl.

Politikerna var inte helt överens om beslutet. Förutom Socialdemokraterna var Moderaterna, Sverigedemokraterna och Westerwikspartiet för ett bidrag. Centerpartiet avstod från att rösta och Liberalerna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet deltog inte i mötet. Mariann Gustafsson (V) har reserverat sig mot beslutet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!