Fansen drömmer om slutspel – här är lagen som går till slutspelsserien

Västerviks IK har haft en fantastisk hockeyresa. Rödblåa fans också. Nu laddar supportrarna för de sista tio omgångarna i HockeyAllsvenskan. Slutspelsserien hägrar. – Klart vi drömmer om att nå dit, säger Johan Kullberg. SHL då? – Det är inget vi snackar om.

Västerviks hockeyfans har fått skrika ut i glädjevrål många gånger den här säsongen. Mycket tyder på att VIK tar sig till slutspelsserien.

Västerviks hockeyfans har fått skrika ut i glädjevrål många gånger den här säsongen. Mycket tyder på att VIK tar sig till slutspelsserien.

Foto:

Ishockey2017-02-10 10:00

I kväll och på söndag kan Västerviks IK ta ett stort steg mot en kommande slutspelsserie och en plats topp-åtta i HockeyAllsvenskan. Björklöven står på programmet hemma i afton och IK Oskarshamn på söndag.

– Vinner vi de matcherna ser det bra ut. Men det är många poäng att spela om. För oss är det 30 poäng och allt kan hända, säger Johan Kullberg, kassör i supporterklubben Rödblåa Fans.

Med tio omgångar kvar att spela (de flesta har bara nio) har VIK ett försprång på åtta poäng ner till närmaste laget under strecket, som just nu är AIK.

Västervik har också ett bra spelschema kvar, där sex av de närmaste matcherna spelas i hemmarinken.

Hur många poäng till tror du krävs för att bli topp-åtta?

– Svårt att säga, men säkert 15-20 poäng.

Stark sammanhållning

Ni ser. Johan Kullberg är försiktig i sin analys. Högst troligt räcker det med fyra segrar till på de återstående tio matcherna för att VIK ska nå målet om slutspelsserien.

Vi har kommit långt in i säsongen. Trodde du att det skulle gå så här bra för Västervik när serien drog igång i höstas?

– Det är klart att jag hoppades. Vi har verkligen ingenting att klaga på. Allt är positivt. Karlin (Mattias) och "Ragge" (Ragnar Karlsson) har fått ihop allt på fantastiskt sätt. De har en förmåga att skapa bra stämning och en stark sammanhållning i gruppen. Och de har nog haft stor hjälp av "gubbarna" som varit med i laget länge, som Jocke Hedblad, Emil Georgsson, Jocke Englund, "Pierra" (Pierre Gustafsson) och några till.

Vem eller vilka spelare imponerat mest under säsongen?

– Fjärdefemman. Kolla vilket jäkla jobba de lägger ner i varenda match. Visst, de gör inte så mycket poäng, men herregud vad dom är bra på att "döda" motståndarnas förstafemma.

– Titta bara på Viktor Lindell. Han kom upp som junior för något år sedan och har gått hela vägen från division ett, Allettan, kvalserie till Allsvenskan. Nu är han etablerad där. Det finns något i gruppen som gör att spelarna utvecklas och att de drar åt samma håll, säger Johan Kullberg.

Hur är läget i Rödblåa fans?

– Bra. Vi kör på. Det är klart att det har varit lätt att jobba med tanke på framgångarna. Vi har ökat medlemsantalet den här säsongen med ungefär 20 personer. Vi har roligt tillsammans.

Pratar ni supportrar något om SHL?

– Nej, det är inget vi snackar om, men självklart vill vi spela vidare och komma topp-åtta i serien.

Det surras om en ny ishall i Västervik. Vad säger du om det?

– Klart att jag drömmer om en ny arena. Och jag vet att många, många vill ha en ny ishall. Det vore trevligt.

Johan Kullberg nämner Scaniarinken i Södertälje som något av en drömarena. En liknande skulle han gärna se i Västervik i framtiden.

– Den är fin. Visst är deras arena stor, men varför inte bygga rejält om man ändå ska bygga nytt. Och en sån typ av arena skulle kunna använda till många andra aktiviteter än bara hockey.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!