Fansen redo för ny säsong – här är laget som de vill komma före

Västerviks IK har radat upp svaga resultat på försäsongen. Om supportrarna är oroliga? Nej, inte direkt. – Jag är säker på att det blir en bra säsong igen, säger Ann-Sofie Gustafsson, ordförande i Rödblåa Fans.

Genom åren har Västervik skaffat sig ett mentalt övertag på Troja/Ljungby. Här jublar VIK-fansen efter en viktig seger i Ljungby. På onsdag kväll möts lagen igen, när HockeyAllsvenskan drar igång. Foto: Micael Rundberg

Genom åren har Västervik skaffat sig ett mentalt övertag på Troja/Ljungby. Här jublar VIK-fansen efter en viktig seger i Ljungby. På onsdag kväll möts lagen igen, när HockeyAllsvenskan drar igång. Foto: Micael Rundberg

Foto:

Ishockey2017-09-19 15:00

Som bekant är Roger Forsberg ny tränare i Västervik. Även klubbens supporterförening har en ny frontfigur till den här säsongen.
– För mig var det naturligt att tacka ja när frågan kom i somras. Eftersom min pappa (Christer Gustafsson) spelade i VIK när jag växte upp har jag alltid haft ett stort ishockeyintresse, säger Ann-Sofie Gustafsson.

Liksom många andra supportrar längtar hon efter den nya säsongen som inleds på onsdag kväll – när VIK möter Troja/Ljungby på hemmais.

Vad tycker du om lagbygget?
– Jag är nöjd. Framför allt är bredden stark. På försäsongen har spelet sett bättre och bättre ut, även om det har blivit många förluster. Jag förstår att tränarna har testat mycket i de matcherna.

Vilka spelare är extra viktiga?
– Offensivt är det flera som har sett pigga ut, bland annat Alexander Wiklund, Tony Pappila och Christopher Fish. Victor Öhman blir jätteviktig när han kommer tillbaka från skadan. Jag hoppas att han blir målkung.

På den årliga upptaktsträffen tippades VIK som tia i HockeyAllsvenskan.
Ann-Sofie Gustafsson tror på en högre placering:
– Jag tycker att topp-åtta är en rimlig målsättning. Så pass bra är det här laget. Vi ska se till att komma före Oskarshamn i alla fall, haha!

Hur är intresset hos Rödblåa Fans inför den kommande säsongen?
– Jodå, det ser ganska bra ut. Vi har fått en del nya medlemmar och jag tror att många kommer tillbaka nu när serien drar igång.

Däremot blir det inget tifo i seriepremiären mot Troja/Ljungby.
– Nej, vi kommer att satsa på det senare under säsongen. Det har varit mycket annat att fixa till premiärmatchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!