Fansens favorit får lämna: "Kände det på mig"

På onsdagsmorgonen gick VIK ut med namnen på ett helt gäng med spelare som inte blir kvar i laget till nästa säsong.

Jacob Bjerselius är en av spelarna som inte får förlängt kontrakt med VIK.

Jacob Bjerselius är en av spelarna som inte får förlängt kontrakt med VIK.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-04-28 08:27

Daniel Marmenlind, Alexander Anderberg, Michael Kapla, Gilbert Gabor, Viktor Liljegren och Oscar Pettersson har tackat nej till en fortsättning i VIK.

Oscar Pettersson har presenterats för Modo och Alexander Anderberg, Daniel Marmenlind och Michael Kapla ryktas vara klara för Södertälje, Malmö och Skellefteå.

”Vi tackar dessa för deras prestationer i VIK-tröjan och önskar dem lycka till i deras fortsatta hockeykarriär”, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande från klubben.

Hur kommer det sig att du tackar nej till en fortsättning i VIK?

– Tackar nej och tackar nej. Jag och Emil har väl egentligen inte diskuterat någon förlängning utan det har snarare varit en ömsesidig förståelse för att jag vill hitta något på en högre nivå. Jag hoppas kunna spela i en högre division nästa säsong helt enkelt, sen vet man aldrig hur det blir, säger Viktor Liljegren när Sporten når honom.

Den 27-årige forwarden stod för 31 (15+16) poäng på 60 matcher den här säsongen och hade en formtopp innan han skadade sig i slutspelet.

– Det var riktigt frustrerande och ett tråkigt sätt att avsluta säsongen på. Men totalt sett är jag otroligt nöjd och det har varit en extremt rolig säsong, det tror jag alla i laget tycker. Jag och min flickvän har trivts jättebra, säger Liljegren.

Vad händer framöver?

– Inget är klart utan det är ganska lugnt nu. Vi får se vad som händer de närmaste veckorna.

undefined
Gilbert Gabor har tackat nej till en fortsättning i VIK.

Följande spelare har inte erbjudits något nytt kontrakt: Zackarias Skog, Samuel Ward, Jacob Bjerselius och Simon Krekula.
”Av olika anledningar har vi valt att inte erbjuda dessa spelare något nytt kontrakt. Vi sänder även till dessa ett tack och ett lycka till i framtiden", säger Georgsson i pressmeddelandet.

Därmed lämnar Jacob Bjerselius VIK efter tre säsonger.

– Jag har trivts jäkligt bra i alla tre säsonger. Även om det varit nya lag varje år så har det alltid varit bra gäng och jag har även gillat stan och fansen. Men så funkar branschen och karriären går vidare, säger han.

Han blev inte förvånad över beskedet.

– Nej, tidigare har vi haft ett snack efter jul men det har vi inte haft i år så jag kände det lite på mig.

undefined
Målvakten Samuel Ward har varit skadedrabbad och erbjuds inget nytt kontrakt med VIK.

När det gäller övriga spelare förs en dialog om en fortsättning.

"Vi hoppas kunna behålla några av dem. Förhoppningsvis kommer vi snart kunna presentera något namn till nästa säsongs lag", skriver klubben vidare i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!