Horsky: "Blir konstigt att gå in i fel omklädningsrum"

Känns det självskrivet? Ja, möjligtvis. Vi struntar i det. Vi skriver ändå om Tranåstränaren Phil Horsky inför heta drabbningen mellan Vimmerby och TAIF. "Det är klart det blir speciellt för mig och det är första gången jag kommer tillbaka sedan jag lämnade".

Redo för match. På onsdag kommer Phil Horsky och Tranås AIF till Vimmerby för match. Det blir en speciell match för den tidigare VH-tränaren.

Redo för match. På onsdag kommer Phil Horsky och Tranås AIF till Vimmerby för match. Det blir en speciell match för den tidigare VH-tränaren.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-01-30 19:30

Ni kan storyn förstås, vi nämner den ändå lite kort. Under flera säsonger var österrikaren Phil Horsky en firad tränare i Vimmerby Hockey. Sen väntade andra uppdrag för honom. Numera coachar han rivalen Tranås AIF, som gästar Arena Hansson Konsult & Konstruktion på onsdag. 

Hur kul blir det att komma tillbaka?

– Roligt, mycket roligt. Men det är klart att det kommer att bli konstigt att gå in i "fel" omklädningsrum. Jag har ju tillbringat många timmar i hallen i Vimmerby. 

Phil Horsky har fortfarande kontakt med folk i Vimmerby och berättar att han fick ett sms från vicekaptenen Anton Carlsson i måndags som gratulerade honom på födelsedagen. 

Och vem vet, kanske får Horsky fira födelsedagen i efterskott med seger i gamla hallen. 

Hockeyn då, hur är läget i Tranås inför matchen?

– Vi har tyvärr haft bekymmer med skador den senaste tiden och gått kort om folk senaste tre matcherna. Det blir likadant mot Vimmerby, trots att läget förbättrats något. 

Phil säger att två backar och tre forwards varit indisponibla, däribland poängstarke kanadensaren George Diaco. 

Å andra sidan har TAIF fått in en annan kanadensare (Kalvyn Watson), Vimmerbybacken William Alftbergs äldre bror Philip och tidigare målvakten Victor Jonsson. Utöver dem har de lånat in Egor Polin från allsvenska Södertälje SK. 

Trots en del manfall har Tranås presterat bra på isen. 

– Jag är jättenöjd med killarna. De spelar med hjärta, de lyssnar och vill mycket med sin hockey.

Inför premiären av Allettan var du nästan säker på att VH skulle vara ett topplag tillsammans med Kristianstad. Så här långt har du fått helt rätt. Vad är det Vimmerby gör så bra?

– De har ett starkt lagbygge, med starka äldre karaktärer som styr. Det är viktigt, sen har de fått ihop de andra bitarna också. Jag har precis sett deras senaste match mot Karlskrona på video och har full koll på hur VH spelar. 

Vad blir viktigast för er i onsdagens match?

– Vi måste ha "huvudena" med oss och spela smartare nu när vi är lite mindre trupp. Vi är normalt sett väldigt bra på att driva på kassen, men vi måste sätta pressen i rätt situationer och hitta balansen. Annars kommer det att bli jättejobbigt mot ett sånt bra lag som Vimmerby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!