"Får ingenting gratis i livet"

Klara serieledare. Tre i topp i poängligan. Sex segrar på de sju senaste mot Vimmerby. Jo, VH har en tuff uppgift framför sig när de tar emot Kallinge/Ronneby. "Tidigare matcher har ingen betydelse", säger KRIF-tränaren Charles Franzén.

Vimmerby får se upp med Kallinges storväxte forward Sebastian Magnusson.

Vimmerby får se upp med Kallinges storväxte forward Sebastian Magnusson.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2019-01-30 12:15

KRIF nämndes som ett av favoritlagen när Allettan startade. Med all rätt. Blekingelaget har toppat förväntningarna så här långt. Eller vad sägs om fyra poängs serieledning före tvåan Kristianstad – och åtta pinnar före tredjeplacerade Vimmerby.

Kallinges rutinerade tränare Charles Franzén väljer att tona ner tabelläget.

– Det är klart att jag är nöjd att vi leder serien, men det finns alltid saker att slipa på. Det kan låta som en tråkig klyscha, men det är verkligen så att vi tar en match i taget.

– Det gäller att jobba stenhårt i varje match och man får ingenting gratis här i livet.

Kallinge har bara en plump i protokollet efter elva spelade omgångar, Allettan-premiären mot Kristianstad. Då avgjorde Robin Sterner på övertid för KIK. Sedan dess har fysiskt spelande KRIF radat upp tio raka triumfer.

KRIF har inte kört över motståndarlagen i Allettan fullständigt. Ånej, Sex av segrarna är vunna med uddamålet – och som mest har de vunnit med tre måls marginal. Vi kan konstatera att Kallinge har klurat ut hur de ska vinna jämna, täta matcher.

"Superkedjan" med spelskickliga bjässarna Sebastian Magnusson och Daniel Andersson tillsammans med Stefan Söder har en stor del i framgången. Trion är nämligen etta, tvåa och trea i seriens poängliga.

– Jag tror att varje tränare skulle vilja ha dem i sitt lag, men det är inte så att vi står och faller med dem. Vi har fyra femmor som kan producera.

Dina tankar om Vimmerby?

– Phil (Horsky) har lyckats få ihop ett lag som jobbar stenhårt i matcherna. Jag förväntar mig en bra match, med bra fart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!