Får medhåll i domarkritiken: "Orättvist"

Rögle förlorade hemmamatchen mot Frölunda. Efteråt riktade tränaren Cam Abbott kritik mot domarteamet. Och fick medhåll. –Jag förstår honom, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Rögles tränare Cam Abbott hade åsikter om domarkritiken efter matchen. Arkivbild.

Rögles tränare Cam Abbott hade åsikter om domarkritiken efter matchen. Arkivbild.

Foto: Pär Bäckström/TT

Ishockey2020-12-28 22:00

Trots att man saknade hela sju spelare vann Frölunda bortamatchen mot Rögle med 3–1 och gick upp som ny serieledare i SHL.

I C More-intervjun efter matchen riktade Rögletränaren Cam Abbott skarp kritik mot domarteamet.

– Vi blev av med några chanser i dag, vi blåstes av för offside i två-mot-ett-lägen som inte var offside och de borde fått utvisningar för sex man på isen som de inte fick. Domarna kommer säkert att analysera matchen och ha några tankar själva, sade han.

Abbott hade lugnat ner sig när det var dags för den efterföljande presskonferensen, men fick då stöd av gästernas tränare Roger Rönnberg.

– Vi får inte kommentera domarna, men jag kan förstå att Cam är upprörd för många av beslutet mot slutet av matchen. Jag står i andra båset och tycker att där är några beslut som är fel och orättvisa.

– Men vi ska inte säga mer än så. Vi löser det internt. Domarna är en del av SHL och vi är en del av SHL, säger Rönnberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!