Färjestad vann toppmötet – Nyström matchhjälte

Det var Färjestad som drog det längsta strået i toppmötet med Örebro. Laget vann matchen med 2–1 efter att Joel Nyström satt dit det vinnande målet i den tredje perioden. –Det är väldigt skönt att se att den går in, säger matchhjälten till TV4 Play.

Färjestad vann toppmötet mot Örebro med 2–1. Arkivbild.

Ishockey2023-10-07 20:29

Det skulle bli en jämn match i toppmötet mellan tabelltvåan Örebro och serieledande Färjestad. Den första perioden i Behrn arena såg länge ut att bli mållös, tills Färjestads David Tomasek klev fram och kunde ge bortalaget ledningen. 27-åringen har i och med ledningsmålet nätat i fyra raka matcher.

– Han är superfin med pucken. Han har en bra blick därute och läser spelet, som på målet här. Han visar bra kyla också, säger Per Åslund till TV4 Play om lagkamratens mål.

Tidig kvittering

Kvitteringen från Örebro kom snabbt in i den andra perioden. Efter en snabb spelvändning kunde Emil Larsson pricka in pucken i nät.

Båda lagen jobbade för ett ledningsmål men det var Färjestad som skulle dra det längsta strået. Med mindre än fem minuter kvar av den tredje perioden klev Joel Nyström fram och gjorde det avgörande målet.

– Det var en bra pass. Jag snackade om att få in pucken på mål och sen tror jag det är någon skymning framför där också, så det är väldigt skönt att se att den går in. Och en bra laginsats tycker jag, säger Joel Nyström till TV4 Play.

Matchen slutade 2–1 till Färjestad. Färjestad ligger i och med segern fortsatt i serieledning.

Växjö vann finalreturen

I matchen mellan Växjö och Skellefteå, som möttes i finalen förra säsongen, skulle det dröja till tredje perioden innan målnollan spräcktes. Det var hemmalaget Växjö som tog ledningen efter att Marcus Sylvegårds skott styrts in i buren av en Skellefteåspelare. Matchen slutade 2–0 till Växjö.

I Örnsköldsvik bjöds det i stället på målfest när Modo tog emot Frölunda. Frölunda tog ledningen i den första perioden, men i den andra lyckades hemmalaget både kvittera och ta ledningen. Frölunda jobbade mot en kvittering och ledning, men lyckades inte och matchen slutade 4–3 till Modo.