Favoritlaget utslaget och borta från kvalserien

Skräll, favoritseger och ett kommande avgörande i Hudik. Så gick det i kvartsfinalerna.

Kvartsfinalreturerna avgjordes under fredagen, med Nybro som en av vinnarna.

Kvartsfinalreturerna avgjordes under fredagen, med Nybro som en av vinnarna.

Foto: Michael Häglund

Ishockey2021-04-09 20:43

BODEN–MARIESTAD 1–4

Kommentar: Vilken skräll. Boden som tillsammans med Nybro fått favoritstämpeln på sig, är ute ur slutspelet. Det blir ingen kvalserie för det hårdsatsande laget från norr. Mariestad vann – igen. På två matcher lyckades Boden bara gör två mål. Nu blev det 1–4 efter ett sent avgörande. Det hjälpte inte att Kristoff Kontos kvitterade i den 48:e minuten. Lucas Larsson matchvinnare med sin fullträff till 1–2. 

HUDIKSVALL–ÖSTERSUND 5–1

Kommentar: Japp. Vi har en avgörande fight att vänta på lördag i Hudiksvall. Detta sedan hemmalaget betvingat Östersund med 5–1. Hudik gick fram till 3–0 innan vi ens hunnit halvvägs. Janne Kivilahtis reducering hjälpte inte på långa vägar.

NYBRO–VISBY 5–2

Kommentar: Då var äventyret över för gotlänningarna. Trots lagets fina statistik och 1–0-ledning, kunde de inte rå på Nybro. Roope Elimäki satte 2–1 efter halva matchen och hann med ett mål till innan matchen var över. Nybro lär som väntat bli att räkna med. 

VIMMERBY–TROJA 2–1

Kommentar: Kraftmätningen fortsatte i Vimmerby ishall. Det var så jämnt, så jämnt. Till slut klev Gustav Jansson fram för andra gången i matchen och frälste VH med sitt sena avgörande till 2–1. Ny rysare väntar på lördag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!