Ny seger för VH - mot rivalen

Jodå. Ibland går det som de flesta tror. Så blev det när serieledande Vimmerby tog emot jumbon Tranås - och vann (5-3).

Vimmerbyjubel efter 2-1-målet.

Ishockey2021-10-15 21:15

Skulle ett något sargat Tranås kunna matcha ett VH med starkt självförtroende?

Både ja och nej. Efter en något hafsig inledning tog Vimmerby tag i taktpinnen och tryckte tillbaka rivalen från Tranås. När vi passerat halva den första perioden kom så ledningsmålet. Lucas Jidenius gjorde det bra när han iskallt väntade in TAIF-målvakten Victor Johnson och kunde till slut lägga in pucken i öppen kasse. Snyggt.

VH hade bud på flera mål, men det stannade vid 1–0.

Andra perioden började som den första avslutats, med VH-tryck. Men så hände något. Tranås fick energi och var plötsligt det spelförande laget. Kvitteringen kom också, genom Max Wattvil. Här stod matchen och vägde. I slutet av mittperioden, vid ställningen 2–1, drog så Tranås på sig en dubbelutvisning. Den blev oerhört kostsam. Vimmerby gjorde 3-1 i fem mot 3, sedan kom också 4-1 med en spelare mer på isen i början av tredje. Båda målen signerade Lucas Jidenius.

Ett par minuter efter fyran satte Ludvig Vännström 5-1. Vimmerby var på väg mot en klar seger, då vaknade Tranås till liv och reducerade två gånger om i slutminuterna. Men, nä. De var aldrig nära poäng.

VH-Tranås: 5-3

1–0 (11.28) Lucas Jidenius (Måns Krämer). 1–1 (29.46) Max Wattvil, 2–1 (33.05) Sebastian Vidmar (Jakob Karlsson, Philip Elgeståhl), spel 5/4, 3-1 (37.49) Lucas Jidenius (Niki Koskinen), spe 5/4. 4–1 (40.32) Lucas Jidenius (Christian Lindberg, Todd Winder), spel 5/4, 5–1 (42.21) Ludvig Vännström (Niki Koskinen, Christian Lindberg), spel 5/4, 5-2 (58.01) Niko Kivelä, 5-3 (58.37) Elias Wiberg.

Här har VH precis gjort 1-0 mot Tranås