Fem heta spaningar från rafflande mötet – vann igen

Ny match, ny seger. VH är ostoppbara. I en tät och rafflande match segrade VH med 2–1. Här är fem spaningar från matchen!

Glädje. Vimmerby fick en drömstart med mål efter bara knappa 30 sekunder.

Glädje. Vimmerby fick en drömstart med mål efter bara knappa 30 sekunder.

Foto: Jens Lidesjö

Ishockey2024-01-24 21:15

1) GIGANTMÅLVAKTEN
Scott Hector. Vi tar det en gång till, Scott Hector. Vilken säsong Mölndalskillen gör. Han är gränslöst bra i match efter match och har fått ett gigantiskt lyft. Mot Karlskrona var han, ja...helt fenomenal. Hector blev bombarderad med skott, särskilt då i den andra perioden.Då tänkte man gång på gång, nu får han väl ändå släppa en puck bakom sig? Men nä. Han höll stången tills det återstod 3.03 av matchen.

2) TOTALDOMINANSEN
Efter att VH var det bättre laget i den första perioden var det total scenförändring i mittperioden. VH var helt utspelat och var knappt inne i offensiv zon mot ett oerhört bra, energiskt och starkt Karlskrona. De gjorde lite som de ville och jag kan tänka mig att de hade ett puckinnehav på 80-20. Att inte KHK lyckades näta en enda gång på det enorma spelövertaget var nästan en gåta. Men ett uppoffrande försvarsspel och en formidabel VH-målvakt gjorde att Karlskrona blev nollat. Skottstatistiken: 2–19! Då förstår ni hur det såg ut på isen.

3) CARLSSON TILL KARLSSON TILL KARLSSON
Back to the good old days. För några säsonger sedan hade många kommentatorer vansinnigt roligt åt att Vimmerby Hockey hade tre spelare med efternamnet Karlsson/Carlsson inne samtidigt på isen: Jakob Karlsson-Anton Carlsson-Oskar Carlsson. Nu får vi friska upp det där igen. Man kan lugnt säga att frasen Carlsson till Karlsson till Karlsson kom väl till pass precis i inledningen av den tredje perioden. Då passade nämligen Anton Carlsson till Jakob Karlsson, som i sin tur hittade fram till en fristående Gustav Karlsson. Han vispade in superviktiga 2–0.

4) BYTET
VH snurrade, snurrade och snurrade – och Karlskronaspelarna blev yra i bollen. Vi tar oss tillbaka till en sekvens i den första perioden när Vimmerby hade pucken i offensiv zon i två-tre minuter. VH hade lekstuga och Karlskrona blev alltmer frustrerade och trötta. Det är inte ofta man ser ett lag ha puckinnehav i motståndarnas zon under så lång tid.

5) KLACKEN
Inte för att de kanske gjorde så vansinnigt mycket väsen ifrån sig förutom när de ett antal gånger unisont skrek "Spela hockey bonnnjävlar" med tydlig passning till VH..., men det spelar ingen roll. De 25 tillresta KHK-fansen ska ha stor eloge för att de reste de där nära 22 milen upp till nordöstra Småland och tillbaka till Blekinge en halvdan vinterkväll 24 januari. Kul att se engagemanget och hur de stöttar sitt lag, trots då att det går knackigt i Allettan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!