Fem poäng av stjärnförvärvet i Luleåseger

Två mål och totalt fem poäng. Stjärnförvärvet Michela Cava låg bakom det mesta när Luleå tog andra raka segern och krossade Göteborg på bortaplan med 7–0. Även Linköping är fullpoängare i SDHL efter två omgångar.

Luleås Michela Cava, till höger, gjorde två mål och tre assist i 7–0-segern mot Göteborg. Arkivbild.

Ishockey2020-09-13 18:05

Den 26-åriga kanadensiskan värvades in från guldkonkurrenten Brynäs för att ersätta finländska stjärnan Michelle Karvinen som flyttat till Schweiz.

Efter en assistpoäng i 4–0-segern mot fjolårssuveränen HV71 i lördags lossande det rejält för Cava borta mot Göteborg.

Hon prickade högra krysset bakom hemmamålvakten Frida Axell två gånger i numerärt överläge. I första perioden när hon resolut klev in framför mål och i den tredje när hon åkte sig fri efter passning från Jenni Hiirikoski. Förutom målen blev det också tre assist.

Finländska talangen Viivi Vainikka, 18 år, gjorde också två mål för Luleå där landslagsmålvakten Sara Grahn höll nollan för andra matchen i rad.

Linköping besegrade SDE med 1–0 sedan Lene Tendenes gjort matchens enda mål i numerärt överläge i första perioden. Då hade Linköping fått två mål bortdömda dessförinnan. SDE:s Lindsey Post, utsedd till ligans bästa målvakt i fjol, höll nollan och räddade 53 skott i 4–0-segern mot Djurgården i lördags men fick nu se sin nolla spricka.

HV71 kom tillbaka efter förlusten mot Luleå och besegrade Modo med 3–1.

Luleå och Linköping är hittills enda fullpoängarna efter två matcher, men Brynäs – som krossade Leksand med 7–2 i premiären – spelar sin andra match först på fredag, borta mot AIK.