"Femetta" för Vimmerby

Vimmerby Hockey tog ytterligare ett litet kliv mot division ett på onsdagskvällen. I klassiska Nobelhallen besegrades Karlskoga med 5-1 - efter en urladdning av VH i slutperioden.

Ishockey2011-03-10 07:33

Trepoängaren i Karlskoga kan visa sig mycket viktig för resten av kvalserien. Vimmerby Hockey står nu på fem poäng i kvalserien efter två spelade matcher - och toppar kvalgruppen på samma poäng som Sunne IK. På söndag möts lagen i Vimmerby Ishall i en tidig seriefinal.Men det här var en match som var betydligt jämnare än vad siffrorna visar. Faktum är att VH inte stod att känna igen under större delen av matchen.
- Vi vågar inte spela ut och är tagna av stundens allvar. Vi är inte uppe i den nivå vi kan prestera, men jag hoppas att den här segern gör att det lossnar för killarna, säger Anders Spaak.
Samtidigt som han inte är helt nöjd med spelet - vilket han inte heller ska vara - konstaterade VH-tränaren att det räckte till en mycket viktig seger.
- Jag tycker ändå att vi vinner rättvist till slut.

Ströms vackra mål
Karlskoga tog tidigt ledningen med 1-0 - och behöll också ledningen in i den första periodvilan. VH hade ett par jättelägen, men hemmalagets målvakt Andreas Ollikainen svarade för ett par prakträddningar, precis som VH-målvakten Dennis Hedström.
Vimmerby fick sedan en smakstart i mittperioden då energiknippet Mikael Rosell styrde in en passning från Johan Jönsson. I det här läget var VH på väg att ta över taktpinnen, men drabbades av ett par utvisningar vilket gjorde att laget kom i otakt. Johan Jönsson var dock ytterst nära att ge Vimmerby ledningen, då han kom fri två sekunder före paus, men hans skott räddades. Samme Jönsson var ändå högst delaktig i matchens nästa mål. Fem minuter in i sista perioden passade han fram till Jonas Ström. Sen small det till...
- Den satt skönt, säger Ström om sitt vackra mål som gav 2-1. Det var nog mitt snyggaste och viktigaste mål den här säsongen.