VH vann lekande lätt: "En klockren insats"

7–1 hemma mot Alvesta följdes upp med 5–0 hemma mot Troja. Vimmerbytränaren Hampus Sylvegård hade all anledning att vara stolt över lagets prestation. "En klockren insats av såväl målvakt, backbesättning och kedjor", summerade han matchen.

Martin Pärna gjorde 1-0 tidigt i power play för Vimmerby.

Martin Pärna gjorde 1-0 tidigt i power play för Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-10-20 21:58

Vimmerby Hockey har bitit sig fast på den övre halvan av serien. Efter den övertygande segern mot Troja är laget sex poäng före just det laget som ser ut att få det desto tuffare att nå Allettan i år.

Segern grundlades tidigt av VH som fick chansen i spel fem mot tre och tog ledningen efter ett vasst avslut av Martin Pärna (hans fjärde mål för säsongen).

– Det var skönt att vi tog den chansen och fick ett tidigt mål att bygga vidare på. Spelet i numerärt överläge har sett riktigt bra ut på slutet, sa Hampus Sylvegård.

William Dageryd ökade sedan på till 2–0 och Troja ska vara mest nöjda med att det inte blev mer. 

3–0 kom istället en bit in i andra och var riktigt snyggt. Det såg i princip ut som att VH var en man mer på isen. Laget snurrade upp sina motståndare rejält och Jakob Karlsson fick peta in pucken till slut.

– Fjärdekedjan var inne och körde slut på motståndarna i bytet innan. Sedan blev det icing och förstakedjan kunde ta vid och göra målet. Riktigt kul att se.

undefined
Vimmerbyjubel efter 3-0 som var riktigt snyggt.

Det var egentligen bara i slutskedet av andra perioden som Troja lyckades etablera press. Då duggade skotten tätt och Vimmerbys fjärdekedja fick slita hårt med ett långt byte.

– Scott Hector gjorde ett par viktiga räddningar där också. Det var skönt och välförtjänt att vi fick med oss 3–0.

I tredje var det inget snack om saken. VH drog ifrån till 5–0 efter mål av Gustav Karlsson och Eddie Levin. Ett frusterat Troja svarade med efterslängar och bråk på slutet, men det hindrade inte VH från att ta tre sköna poäng.

– Vi kan ta med oss mycket bra saker från den här matchen. Vi öser på bra framåt och tacklar och täcker skott i defensiven, sa Sylvegård som strödde superlativ över laget.

– Insatsen är klockren och det är jäkligt kul att se att alla spelare kliver fram och bidrar.

undefined
Scott Hector imponerade i målet för VH.

En spelare som han ändå lyfte fram lite extra var Scott Hector. 

– Han har hoppat in och gjort två väldigt bra matcher den här veckan. Kul att han fick hålla nollan ikväll.

Robin Christoffersson har missat veckans två matcher. Enligt uppgifter till sporten ska han ha dragit på sig en skada. Det dementeras av VH-tränaren.

– Robin ska vara redo att träna igen på måndag, säger han.

VH-Troja 5-0

Första perioden: 1–0 (2.42) Martin Pärna (Elias Lindgren, Anton Carlsson), 2–0 (10.38) William Dageryd (Isac Göransson, Filiph Åström.

Andra perioden: 3–0 (26.39) Jakob Karlsson (Eddie Levin, Anton Carlsson).

Tredje perioden: 4–0 (44.33) Gustav Karlsson (Isac Andersson, Hugo Ollila), 5–0 (56.45) Eddie Levin (Jakob Karlsson, Elias Lindgren).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!