Fick kicken – sänkte VIK

Släkten är värst. Förre VIK-forwarden Nicolai Meyer satte matchavgörande 2-1 i förlängningen för sin nya klubb Tingsryd i hemmamatchen mot Västervik. – Kul att få göra mål och avgöra, säger Meyer.

Nicolai Meyer fick kicken av Västervik och lämnade staden i lördags. Under resan blev det klart med Tingsryd och några timmar senare sänkte han sin gamla klubb.

Nicolai Meyer fick kicken av Västervik och lämnade staden i lördags. Under resan blev det klart med Tingsryd och några timmar senare sänkte han sin gamla klubb.

Foto:

Ishockey2016-12-11 11:00

Målet, 2.29 in i förlängningen, blev dock mycket omdiskuterat. Västervik protesterade högljutt och menade att Tingsryds Jacob Dahlström i situationen innan skulle ha blivit utvisad för en tripping på Västerviks puckförare Mats Fröshaug, alldeles framför VIK-buren.

– Tråkigt det som händer på slutet, jag är så förbannad på domaren, säger VIK-tränaren Mattias Karlin – som kastade mördande blickar mot den svart-och-vit-randige i flera minuter efter matchen.

– Jag vet inte vad domaren tänker där. Jag väljer att inte kommentera det vidare, men alla såg ju vad som hände och förstår nog vad jag tycker, säger Karlin.

VIK klart bättre

Västervik var det bättre laget matchen igenom, vann skotten med hela 36-22, och borde egentligen ha vunnit relativt enkelt.

– Vi gör en rätt så bra match sett över 60 minuter, men det är klart att vi borde ha kunnat peta in någon mer puck när vi hade 36 skott på mål i en bortamatch, säger VIK-tränaren.

Tingsryds tränare Magnus Sundquist var oerhört nöjd med två poäng, men inte med insatsen:

– Det är tur att vi hade Rubin (Niklas,målvakten) där bak i dag, han räddar oss. Det här var en kollektiv kollaps, vår sämsta insats för säsongen.

Sent ledningsmål

Tingsryd fick ett sent ledningsmål i mittperioden, Daniel Norbe slog in en målvaktsretur, men Västervik kvitterade till 1-1 tidigt i tredje genom Fredric Andersson, efter en läcker passning på första stolpen från Mitch Wahl snett bakom mål.

Västervik hade chanser att avgöra under ordinarie tid, men en storspelade TAIF-målvakt och delvis lite trubbiga VIK-avslut gjorde att 1-1 stod sig efter 60 minuter – och matchen skulle avgöras i förlängning. 

Meyer bäst

Där avgjorde matchens bäste spelare Nicolai Meyer till 2-1.

– Det var en fin passning från Dahlström, det var bara att lägga in pucken i öppet mål, säger Meyer, som firades rejält av sina nya lagkamrater efter det matchavgörande målet.

Halva Hockeyallsvenskan är nu spelad. Västervik ligger på tredje plats med 48 poäng, fem poäng efter serieledande Karlskoga och två poäng bakom tabelltvåan Mora.

Nästa match är på onsdag – mot AIK på Hovet.

Matchfakta

TAIF-VIK 2–1 (0–0, 1–0, 0–1, 1–0)

Andra perioden: 1–0 (18.49) Daniel Norbe (Jacob Dahlström).

Tredje perioden: 1–1 (3.48) Fredric Andersson (Mitch Wahl).

Fjärde perioden: 2–1 (2.29) Nikolai Meyer (Jacob Dahlström).

Skott: 22–36 (6–8, 12–16, 3–11, 1–1).

Utv, Tingsryd: 2x2. Västervik: 4x2.

Domare: Joakim Bodén, Holmsund.

Publik: 1 764.

Tuppar: 3: Mats Fröshaug, 2: Andreas Frisk, 1: Jens Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!