Fick puck i huvudet - tvingas stanna hemma

Ta en titt på tabellen. Om vi räknar bort Kristianstad och Troja/Ljungby är det en oerhört tuff kamp om de tre övriga platserna till Allettan. - Nu kommer det ett antal nyckelmatcher på raken. Det blir en vattendelare. Om vi ska nå Allettan behöver vi plocka en del poäng den närmsta tiden, säger VH-tränaren Jeff Hällegard inför dagens länsderby mot Nybro Vikings

Mattias Magnusson, till höger, träffades av en puck i huvudet och är inte tillgänglig för spel. Robert Davidsson, målvakt i samarbetsklubben Virserum, följer med.

Mattias Magnusson, till höger, träffades av en puck i huvudet och är inte tillgänglig för spel. Robert Davidsson, målvakt i samarbetsklubben Virserum, följer med.

Foto:

Ishockey2016-11-12 10:00

Femman Nybro mot sexan Vimmerby. Det är ingen överdrift att kalla det för säsongens hittills viktigaste match.

- Nu ska det bli skönt att börja spela om poäng igen. Vi är riktigt taggade, säger Jeff Hällegard.

Är det något speciellt ni har tränat på under uppehållet?

- Jag vill inte avslöja alltför mycket i tidningen. Men på det stora hela har vi jobbat lite extra med att sätta pressen i anfallszon och överbelasta rätt i vårt försvarsspel. Och så har vi tränat mycket på vårt powerplay och boxplay. Känslan är att det går åt rätt håll.

Nybro och Vimmerby har mötts flitigt de senaste åren. Allt som oftast har VH vunnit.

Därför var det ett litet trendbrott tidigare i höstas när Nybro vann med 3-1.

- Då sköt vi 39 skott men förlorade ändå. Jämfört med den matchen måste spela med en högre intensitet och undvika utvisningsbåset, säger Jeff Hällegard.

Vad har Nybro för brister som ni kan utnyttja?

- De har ganska stora backar. Vi ska försöka att få rörelse på dom och använda vår fart.

Vimmerby Hockey åker till Nybro med i stort sett ordinarie lag. Robin Kokkonen är avstängd och missar matcherna mot Nybro och Dalen. 

Sedan saknas målvakten Mattias Magnusson. Han fick en puck i huvudet på onsdagsträningen och känner sig inte helt redo. Istället följer Robban Davidsson med som reservmålvakt.

- Sedan är det ett frågetecken för David Stenbacka. Han fick ett skott på foten i onsdags och tvingades också kliva av. Vi får se hur det blir med honom, säger Jeff Hällegard.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!