Finlands glädje: Dubbla NHL-stjärnor till hemma-VM

Finland får jätteförstärkning till ishockey-VM på hemmaplan. Nu står det klart att NHL-stjärnorna Mikko Rantanen och Kaapo Kakko ansluter till de regerande världsmästarna. Det bekräftar det finländska förbundet på sin webbplats.

Mikko Rantanen förstärker Finland i hockey-VM på hemmaplan. Arkivbild.

Mikko Rantanen förstärker Finland i hockey-VM på hemmaplan. Arkivbild.

Foto: Adam Hunger/AP/TT

Ishockey2023-05-03 22:21

Rantanen, som tillhör Colorado, gjorde 55 mål och 50 assist i NHL:s grundserie den här säsongen. I slutspelet noterades Colorado-forwarden för 7 mål och 3 assist på sju matcher innan det tog stopp mot Seattle. I fjol var finländaren en bärande del i Colorados Stanley Cup-seger.

"Mikko har redan vunnit mycket. Det är kul att han trots det vill komma till hemma-VM för att hjälpa Lejonen i kampen om ett andra raka VM-guld", säger Finlands general manager Jere Lehtinen i ett pressmeddelande.

Rantanen var kapten för "Smålejonen" när Finland vann JVM på hemmaplan 2016.

Utöver Rantanen kommer även New York Rangers forward Kaapo Kakko, 22, att spela VM med "Lejonen." Kakko var bland annat med när Finland vann VM 2019 i Slovakien. Samma säsong gjorde Kakko även Finlands segermål i JVM-finalen 2019 (3–2 mot USA). Därefter gick finländaren som tvåa i NHL-draften.

Ishockey-VM inleds 12 maj och spelas i finländska Tammerfors och lettiska Riga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!