Finns allsvenskans bästa fjärdelina i Västervik?

Kanske inte den mest kreativa, den läckraste eller den som glänser mest. Men om vi ska prata nytta för laget och attityd finns det inget som slår Västervik IK:s fjärdekedja. Emil Georgsson utgör en tredjedel av den och har i år fått en helt ny roll jämfört med tidigare. – Jag visste vad som gällde. Ta den eller spela i Valdemarsvik, skrattar han.

Från hyllad lirare till älskad slitvarg. Emil Georgssons roll i Västervik har förändrats en hel del i och med klivet upp i HockeyAllsvenskan. ”Nog trodde jag att han skulle greja det här, men kanske inte så jäkla bra”, berömmer tränaren Mattias Karlin om Emils anpassning till spel i landets näst högsta serie. Foto: Viktor Allvin

Från hyllad lirare till älskad slitvarg. Emil Georgssons roll i Västervik har förändrats en hel del i och med klivet upp i HockeyAllsvenskan. ”Nog trodde jag att han skulle greja det här, men kanske inte så jäkla bra”, berömmer tränaren Mattias Karlin om Emils anpassning till spel i landets näst högsta serie. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2017-02-01 13:24

19-67-39.
Viktor Lindell, Emil Georgsson och Pierre Gustavsson – Våsterviks brutalt jobbiga fjärdelina.
Det var väldigt många  ”förståsigpåare” som tvivlade på den trion inför säsongen.

Det finns nog ingen som inte ångrar sin tveksamhet i dag.

Eller som en VIK-supporter hördes resonera under den senaste hemmamatchen mot AIK:
– Dom där tre är nog de enda som man inte har svurit över en enda gång under säsongen.

Västerviks tränare, Mattias Karlin, är full av beundran över sin fjärdekedja – och är inte sen att berömma dem.
– De visar vägen och gör oerhört mycket för laget. Det slit de lägger ner dag ut och dag in – både på träning och på match.
– Det är mycket snack om att de ska spela 0-0, men de där levererar ju framåt. Framför allt orsakar de mängder med utvisningar för motståndarlaget och dödar många utvisningar åt oss. De är ovärderliga, säger han.
Håller du med mig om att det kanske är HockeyAllsvenskans bästa fjärdekedja?
– Utan tvekan en av dem. För oss är de fruktansvärt viktiga. De köper sina roller till hundra procent och anger tonen för resten av laget.

Emil Georgsson utgör en tredjedel av den VIK-kedja som kanske har imponerat mest de senaste matcherna. Och som vanligt berömmer han hellre sin omgivning än pratar om sig själv.
– PG (Pierre Gustavsson) håller ihop det där. Han är oerhört lätt att spela med. Viktor (Lindell) tar steg i utvecklingen hela tiden. Han har växt in i den allsvenska kostymen och mognat på ett fantastiskt sätt.
Och för din egen del?
– Jag har väl gjort det helt okej, ler han.
Sanningen är så klart att Emil har gjort det betydligt bättre än så.

Från att tidigare ha varit en firad lirare till att nu vara en allsvensk slitvarg och grovjobbare – en spelare som varje motståndare hatar att möta.
– Inför säsongen visste jag vad som gällde – att ta den nya rollen eller att spela i Valdemarsvik.
– Jag hade ställt in mig på den här rollen och inser att det är helt rätt. Min kurva går ju inte direkt uppåt, om man säger så. Det handlar på något sätt om att fördröja fallet, skrattar han.
Tränare Karlin är inte sen att hylla nummer 67:
– Nog trodde jag att han skulle greja det här, men kanske inte så jäkla bra. Men han är smart – både som spelare och som person, säger han.

I kväll väntar Almtuna på bortaplan. En match mellan två mittenlag, men där Almtuna ligger betydligt mer skrynkligt till för att riskera missa en slutspelsplats.

Tidigare tre matcher mellan lagen har samtliga varit jämna med rättvist fördelade poäng.
– Det blir tufft. Almtuna är ett bra lag som till stora delar liknar oss – de försöker spela med hög fart och hårt jobb. Samtidigt har de spetsspelare som kan avgöra, säger Emil Georgsson.
I VIK saknas Victor ”26” Öhman och Conny Strömberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!