Firade nytt kontrakt med sjunde raka segern

Skellefteå fortsätter att vinna. I toppmötet mot Leksand tog laget sin sjunde raka SHL-seger när man vann med 4–1.

Rickard Hugg och hans Skellefteå tog sjunde raka vinsten efter seger i toppmötet med Leksand. Arkivbild.

Ishockey2022-11-26 20:31

Men det var inga enkla poäng den här gången. Leksand bjöd upp till en riktig kamp som mycket väl kunde ha slutat med en seger för Dalalaget i stället.

– Starkt av oss att vinna. Vi sätter tonen i första perioden, sedan blir det lite sämre men överlag tycker vi vann rättvist, säger Skellefteåforwarden Rickard Hugg efter att hans lag tagit ännu en trepoängare.

För egen del klev han av isen utan att ha producerat poäng, men totalt har det så här långt blivit sex mål, tolv assist och en plats i Tre Kronor. 23-åringen har tagit ännu ett stort kliv i sin utveckling och intresset från flera NHL-klubbar är tydligt.

Fem nya år

Men efter matchen presenterades ett nytt femårskontrakt med Skellefteå AIK.

– Jag och sambon trivs bra här och Skellefteå är ett lag som alltid är med och slåss till slutet av säsongen. Och jag vill vinna något. Sedan får vi väl se om det blir fem år här. Försöker bara tänka bort det där med NHL och ha allt fokus på Skellefteå. Jag har fortfarande saker som jag behöver utveckla i mitt spel för kunna få spela i NHL, säger Rickard Hugg.

Matchen mot Leksand hade två ansikten.

Inledningsvis handlade mycket om Skellefteå som tog en 2–0-ledning i den första perioden. Men sedan tog Leksand över totalt.

Då var det Skellefteås målvakt Linus Söderström som klev fram, räddade 39 skott och trepoängaren för sitt lag.

Rivstart

Med sin långa segerrad i ryggen var det ett Skellefteå fyllt av självförtroende som tog initiativet direkt i matchinledningen.

Västerbottningarna tog också ledningen efter sju minuters spel när backen Jonathan Pudas kunde åka in från blå linjen och lossa stora kanonen.

Skellefteå utökade några minuter senare till 2–0 genom Tom Kühnhackl. Tysken gjorde comeback efter den huvudtackling han åkte på för några veckor sedan i CHL-matchen mot Zürich och slängde iväg ett skott från trängt läge som smet förbi Leksandsmålvakten Mantas Armalis.

Om den första perioden gick i hemmalagets favör var det en markant Leksandsdominans i den andra.

Trots att två av lagets största forwardsstjärnor Marek Hrivik och Justin Kloos saknades kom Dalalaget i anfallsvåg efter anfallsvåg där man till slut kunde reducera till 2–1 genom Oskar Lang.

Lang och hans lagkompisar dominerade matchen stort även i den tredje perioden. Men när alla på läktarna satt och väntade på ett kvitteringsmål utökade i stället Skellefteå ledningen till 3–1 genom Pär Lindholm och 4–1 i tom kasse av Arvid Lundberg.

– Vi är alldeles för passiva i början och efter deras två mål har vi uppförsbacke. Man får hylla deras keeper men med så pass många avslut som vi har ska vi sätta någon puck, säger Leksandstränaren Björn Hellkvist.

Segern var Skellefteås sjunde i rad i SHL, med CHL inräknat har laget nu vunnit nio raka matcher.