Klappat och klart i lördags – nu vill VH vinna serien

I lördags fixade Vimmerby Hockey ett historiskt resultat. Då säkrade VH en plats som etta eller tvåa i Allettan. Men tro inte att laget är nöjda för den sakens skull. "Vi vill vinna serien", säger tränaren Hampus Sylvegård inför bortamötet mot Karlskrona.

Segerglädje i lördags, mot Kallinge. Blir det samma sak på onsdag, borta mot Karlskrona. Vinner VH efter ordinarie tid vinner de också Allettan.

Segerglädje i lördags, mot Kallinge. Blir det samma sak på onsdag, borta mot Karlskrona. Vinner VH efter ordinarie tid vinner de också Allettan.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-27 18:30

I helgen var det klang och jubel efter 3–1-segern mot Kallinge. En seger som betydde att laget var klart för en plats topp två i serien och också att de är klara för det sista steget i slutspelet inför kvalserien till Allsvenskan. 

Har ni landat i det här nu, att ni nått hit?

– Det var stor glädje efteråt såklart. Det här var ett delmål som vi haft och man måste passa på att njuta. Annars är det vanligt att man bara tänker på vad som ska komma framåt. Det var ju också första gången i klubbens historia som vi nått så högt. Det känns jättebra och vi nöjda och glada, men det släppte på måndagsträningen. Nu har vi matchen mot Karlskrona att blicka fram emot. 

Tror du ändå att det blir svårt att ladda om när ni nu redan är klara för nästa steg?

– Nej, det tror jag inte alls. Den känslan har jag inte. Vi gjorde bra resultat i slutet av grundserien, trots att det redan var klart att vi skulle nå Allettan då. Jag har inte sett några såna tendenser tidigare i det här laget och nu strävar vi efter förstaplatsen i serien. 

Hur pass viktigt är det?

– Det kan ändå vara en fördel av att få välja först av alla lag. Med det sagt väntar tufft motstånd, oavsett vilket lag vi kommer att få möta. 

Inför den sista matchen i Allettan toppar Vimmerby Hockey tabellen, en pinne före Kristianstad. Seriesegern står mellan just de här lagen, vilket inte är någon överraskning. I alla fall inte för förre VH-tränaren Phil Horsky, som tippade just detta inför starten av Allettan. 

Oavsett resultatet i matchen mot Karlskrona väntar ett längre uppehåll för Vimmerby tills de ska ge sig in i kampen om att nå det där hett efterlängtade målet om kvalserien. 

Har ni en plan klar för hur ni ska förbereda er inför det sista steget?

– Det är klart att det kommer bli speciellt att inte spela match på två och en halv vecka. Men vi har lagt en grundplan, som självklart kan förändras på vägen. Vi tycker att det är viktigt att man hittar rätt avvägning och en bra kombination med träning och vila. 

Ni ska alltså inte träna stenhårt en period under matchuppehållet?

– Är det läge så kommer vi trycka på en del, så är det. Samtidigt har vi haft en hel del sjukdomar och skador nu på slutet och det gäller att vi är hela och friska. Vi kommer också jobba på detaljer i spelet som kan finjusteras. Vi tycker också att det är viktigt att man får vila både mentalt och fysiskt för att hitta rätt energi när det drar igång igen. Att suget finns där för att prestera på en hög nivå. 

Hampus Sylvegård säger vidare att det inte är aktuellt med någon träningsmatch under den här tiden, utan att de istället hittar interna lösningar i träningen.  

Det står som ni säkert vet skrivet i stjärnorna vilket motstånd som väntar Vimmerby Hockey i semifinalen och det sista avgörande steget innan kvalserien. Under tisdagen spelades de första "play in-matcherna", med bland annat möte mellan Alvesta och Borås. När den matchserien är klar väntar kvartsfinalerna mellan 16 lag i bäst av fem matcher. 

Noterbart är att kampen om de två "direktplatserna" i den norra Allettan är stenhård. Sex lag är inblandade inför onsdagens matcher. Oavsett vilka lag som går vidare därifrån kommer vinnaren av den södra Allettan att få välja motstånd i semifinalen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!