Fjärde raka förlusten för VIK

Det är inte mycket som går Västerviks IK:s väg just nu. På onsdagen åkte laget på sin fjärde raka förlust när Almtuna vann hemma, 4-1. – Det är energifattigt, trögt och oförsvarbart dåligt idag, säger en bedrövad Roger Forsberg efter matchen.

Foto:

Ishockey2017-10-04 19:23
”Sega i tanke och ben”
Inte ens fem mot fem-spelet, som varit åtminstone godkänt från VIK:s sida under de fyra första matcherna, kom upp i nivå denna kväll. Almtuna var hetare, hungrigare och starkare.
– Vi är sena i både tanke och ben. Målen vi släpper idag, bjuder man på sådana lägen så blir det svårt att vinna matcher i HockeyAllsvenskan, fortsätter Forsberg.

Drömstart
Starten var annars guld för VIK – Jörgen Karterud fick äntligen utdelning när han styrde in Andreas Frisks blålinjeskott redan efter 22 sekunder. Dock lyckades man inte odla på den framgången. Innan pausvilan hade hemmalaget vänt till 2-1. Det andra målet tillkom i slutminuten av perioden och var ett riktigt klassmål signerat Christian Blomqvist.
– Det är två märkliga mål vi släpper till som kommer direkt efter tekning. Ändå är första perioden vår bästa ikväll. Efter det är det ridå, säger Forsberg.

Psykologiskt tunga mål
Målskytten Karterud sökte Dan Pettersson ute till vänster i slutminuten av den andra perioden. Passningen var lite felriktad och studsade istället till ett friläge för Almtuna. Fri med debuterande Viktor Östlund i VIK-målet lirkade Fredrik Forsberg in sitt tredje mål för säsongen, fram till 4-1.  För andra perioden i rad släppte VIK in ett mål i slutminuten. Psykologiskt tungt, såklart.
– Vi dräneras på energi på alla möjliga sätt och ger inte oss själva någon energi heller, menar Forsberg.

Återigen trubbigt PP

En het potatis i VIK:s säsongsupptakt har varit spelet i numerärt överläge. Mot Almtuna fick man chansen sju gånger – vid ett tillfälle var man två man mer i en bra stund. Återigen utan utdelning.

Har PP-spelet satt sig i huvudet på spelarna?
– Det är inte så illa än. Problemet är att vi inte skapar något övertag av det. Vi är sega och tafatta och hjälper inte oss själva.

Hur går ni vidare från det här?
– Vi får resonera kraftfullt om den här matchen imorgon (läs: idag), den måste gås igenom ordentligt. Sedan får vi se till att vända det till något positivt för det är match redan på fredag igen, säger Forsberg.

Almtuna fick matchstraff
Den sista perioden förblev mållös. Det enda som hände var att Albin Carlson i Almtuna fick matchstraff efter att ha skickat in Tony Pappila i sargen. Forwarden hjälptes av isen.

De spelare som får betyg godkänt av Roger Forsberg efter matchen är följande kvartett:
– Fjärdekedjan med Viktor Lindell, Pierre Gustavsson och Jacob Tenemyr gör det bra. De flyttar upp spelet varje gång och spelar också bra i boxplay. Emil Wahlberg vill något från sin backplats. Annars kan samtliga bättre.
VIK spelar redan på fredag mot Tingsryd – en ny tuff bortamatch.
Fakta och plusbetyg:

Almtuna IS-Västerviks IK 4-1 (2-1, 2-0, 0-0)

HockeyAllsvenskan, omgång 5

Första perioden: 0-1 (00:23) Jörgen Karterud (Andreas Frisk, Dan Pettersson), 1-1 (11:43) Oscar Milton (Victor Rollin-Carlsson), 2-1 (19:21) Christian Blomqvist (Erik Flood, Victor Rollin-Carlsson) spel 5 mot 4.

Andra perioden: 3-1 (04:37) William Quist (David Vallorani, Erik Flood), 4-1 (19:18) Fredrik Forsberg (Albin Lundin)

Tredje perioden: 

Skott: 22-20 (6-6, 12-8, 4-6)

Utvisningar: Almtuna 3x2, 1x5 min, VIK 7x2 min

Plusbetyg:

Viktor Östlund ++

Andreas Frisk +

Oskar Drugge ++

Emil Wahlberg ++

Oskar Carlsson +

Erik Gustafsson +

Joakim Englund +

Tobias Björklund ++

Jörgen Karterud ++

Dan Pettersson +

Joacim Hedblad +

Alexander Wiklund ++

Mattias Elfström ++

Christopher Fish +

Oskar Svanlund ++

Patrik Blomberg +

Tony Pappila +

Pierre Gustavsson ++

Viktor Lindell ++

Jacob Tenemyr ++

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!