Fjärde raka vinsten för Virserum

Virserums SGF knep fjärde raka trepoängaren under torsdagskvällen. Bortamatchen mot Lenhovda IF slutade med segersiffrorna 4-1 efter bland annat två mål av Jesper Jansson.

Ishockey2017-11-09 20:11

Gästande Virserum tog ganska omgående ett grepp om matchen i Elitfönster Arena. Med knappt fem minuter på matchklockan tryckte Jesper Jansson in VSGF:s ledningsmål. I slutet av den första perioden kom också 0-2 inprickat av Christoffer Velander. I den andra perioden kom både 0-3 och 0-4 genom Sebastian Hägerström samt Jesper Jansson. I slutet av den tredje perioden fick Lenhovda in ett tröstmål i numerärt överläge. Segersiffrorna för VSGF skrevs till 4-1 och vinsten var deras fjärde i följd.

– Vi gör en bra och stabil match. Spelmässigt känns det tryggt hela vägen igenom. Det var lugnt och skönt att vara tränare idag, säger VSGF:s Fredrik Pettersson.
Extra plus får Robert Davidsson, Sebastian Hägerström och inlånade Björn Kullberg.

Lenhovda IF-Virserums SGF 1-4 (0-2, 0-2, 0-1)
Första perioden: 0-1 (04:44) Jesper Jansson (John Höggren, Alexander Andersson), 0-2 (17:04) Christoffer Velander (Anton Proos, Björn Kullberg).
Andra perioden: 0-3 (26:10) Sebastian Hägerström (Jonathan Engdahl, Philip Bertilsson), 0-4 (29:47) Jesper Jansson (Anton Proos, Christoffer Velander).
Tredje perioden: 1-4 (57:04) Max Eidstam (Jonas Karlsson, Alexander Berglund).
Skott: 28-36 (7-10, 14-10, 7-16)
Utvisningar, LIF: 2x2 min. VSGF: 8x2 min.