Flera nya Àndringar i Hockeyettan: "Blev för mycket"

Inför förra sÀsongen utökades antalet matcher i Allettan, frÄn 18 till 27. Nu Àr det pÄ gÄng att förÀndras igen, till fÀrre matcher i Allettan men fler i slutspelet. "Det blir mindre slump och mer skicklighet med bÀst av fem", sÀger Vimmerby Hockeys Anton Carlsson.

Vimmerby Hockeys Anton Carlsson Àr positiv till förÀndringarna som Àr pÄ vÀg att gÄ igenom i Hockeyettan.

Vimmerby Hockeys Anton Carlsson Àr positiv till förÀndringarna som Àr pÄ vÀg att gÄ igenom i Hockeyettan.

Foto: Arkiv/Jacob Meijer/MeijerMedia

Ishockey2022-04-27 13:30

Hockeyettan Ă€r pĂ„ gĂ„ng att förĂ€ndras – igen. TĂ€vlingsutskottet har skickat ut ett förslag till klubbarna, som vĂ€ntas gĂ„ igenom i Svenska Ishockeyförbundets förbundsstyrelse vid ett kommande styrelsemöte.

De största förĂ€ndringarna handlar om att Allettan ska bantas frĂ„n 27 till 18 matcher igen. DĂ€rtill vill man att slutspelet ska spelas i bĂ€st av fem matcher, istĂ€llet för bĂ€st av tre. 

– Förslaget har varit ute pĂ„ remiss hos klubbarna och en stor majoritet tyckte att detta var bra. 33 av 40 klubbar var positiva till den hĂ€r förĂ€ndringen sĂ€ger ligachefen Mats ”Horndal” Johansson till Hockeyettan.se

Han förklarar bakgrunden:

– 27 matcher i Allettan blev lite för mycket, det kan vi sĂ„ hĂ€r i efterhand konstatera. Sen tror och hoppas vi att fem matcher i slutspelet Ă€r bĂ€ttre bĂ„de sportsligt och kommersiellt. 

Fyra lag – jĂ€mfört med Ă„tta i vĂ„ras – ska spela negativt kvalspel. 

I kvalserien till Hockeyallsvenskan kommer det fortfarande att vara sex lag som gör upp.

– Det Ă€r svĂ„rt att gĂ„ in och Ă€ndra pĂ„ nu, det finns ju ocksĂ„ en fördel att sprida ut kvalserien pĂ„ sex orter istĂ€llet för fyra.

undefined
Anton Carlsson skrev tidigt pÄ ett nytt kontrakt med Vimmerby Hockey.

Anton Carlsson, som nyligen skrev pÄ ett nytt kontrakt med Vimmerby Hockey, Àr överlag positiv till förÀndringarna.

– Visst var det kul att spela fler matcher den gĂ„ngna sĂ€songen. Det blev mer likt bĂ„de allsvenskan och SHL. Men sen tycker jag att 18 matcher i Allettan, som det varit innan, blir mer speciellt med lite slutspelskĂ€nsla över varje match, sĂ€ger Carlsson.

Vad tycker du om att slutspelet spelas över bÀst av fem?

– Det Ă€r bra. Sen handlar det lite om resor för vissa lag, dĂ€r ekonomin kanske inte Ă€r fantastisk. Det skiljer sig mycket mellan lagen. Men bortser man frĂ„n den aspekten sĂ„ Ă€r det positivt med fler matcher dĂ€r. Det blir mindre slump och mer skicklighet.

Anton Carlssons VH föll Äterigen pÄ mÄllinjen senast, dÄ man Äkte ut mot VÀsby i det sista steget innan kvalserien. Till kommande sÀsong börjar klubben pÄ sÀtt och vis om, med en ny sportchef (Pelle Johansson) och en ny trÀnare.

– Pelle Ă€r hĂ€rifrĂ„n och jag vet vad han stĂ„r för. Han har en tydlig bild av hur han vill bygga sitt lag och vad han vill göra. Det lĂ„ter tilltalande och intressant och det var ocksĂ„ dĂ€rför jag var tidig med att skriva pĂ„ för ett nytt Ă„r.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!