VH ser ut att få tillbaka offensiva krafter

Andra raka vinsten mot Hanviken. Det kan det mycket väl blir för Vimmerby Hockey på söndag. Fyra spelare som inte var med i senaste mötet ser ut att vara tillgängliga igen nu.

Anton Carlsson ser ut att vara spelklar till VH:s möte med Hanviken hemma på söndag.

Anton Carlsson ser ut att vara spelklar till VH:s möte med Hanviken hemma på söndag.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-01-29 12:00

Fotskadade forwardsduon Anton Carlsson och Lucas Jidenius, backen Oskar Carlsson och målvakten Robin Christoffersson ser ut att vara tillbaka i truppen när VH tar sig an Hanviken på hemmais på söndag.

– Det är första gången som vi har tillgång till 14 forwards på väldigt länge i så fall, säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Han kunde glädjas åt tre sköna poäng via 2–0 mot just Hanviken borta i onsdags. Problemet laget haft med målskyttet kvarstod däremot.

– Jag har nog varken som spelare eller ledare varit med om en sådan svacka när det gäller att göra mål. Det är väldigt svårt att förklara vad det beror på. Det är bara att hänga i och jobba på så lossnar det förr eller senare.

Vad fick du för intryck av Hanviken senast?

– De var lite luriga att möta. Det syns att flera spelare i deras lag har hög kapacitet för den här nivån. Hanviken har även besegrat Nybro och Kalmar tidigare. Det gäller att vi ser upp och inte slår oss till ro bara för att vi vann senast.

Gustaf Bågenvik får förtroende från start i målet igen. Det återstår att se om ett starkt försvar kan räcka för att vinna igen, eller om VH kan få målskyttet att lossna nu på allvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!