Florida bröt Carolinas segersvit

Carolina hade hoppats på att skriva NHL-historia med längsta segersviten efter säsongsstart. Men Florida satte stopp för planerna med en 5–2-seger. –Vi hade en bra känsla från start, säger Floridas Anton Lundell.

Florida Ryan Lomberg krockade med Carolinas målvakt Antti Raanta, som fick lämna isen. Lomberg visades ut i fem minuter plus matchstraff för tilltaget.

Ishockey2021-11-07 04:20

Det var två poängmaskiner som gjorde upp i Sunrise i Florida under natten mot söndagen, svensk tid.

Carolina var inför matchen bäst i ligan med nio raka segrar, och skulle vid ytterligare en vinst skriva NHL-historia som den längsta segersviten efter säsongsstarten. Tio segrar i rad vid säsongsöppningen är något som bara Buffalo och Toronto tidigare mäktat med.

Florida å sin sida har lyckats få med sig poäng från samtliga matcher, och är efter 5–2 mot Carolina det enda laget som inte förlorat under ordinarie matchtid.

Det räckte med en dryg kvart in i matchen för Carolina att inse att det nog inte skulle bli något tangerat rekord. Då hade nämligen hemmalaget producerat tre powerplay mål och ett i fem mot fem.

Ett av målen stod finländske Anton Lundell för, vars insats hyllades av tränaren efter matchen.

– Det kändes rätt bra. Du är hemma framför hemmafansen. Det var kul att spela och vi hade en bra känsla från start. Vi ville visa dem hur bra lag vi är, säger Lundell efter matchen.

Hörnqvists första

Patric Hörnqvist stod för 4–0-målet, hans första för säsongen. Förarbetet var en uppvisning i passningsspel där Carolina blev helt utspelat. Den sista passningen fram till Hörnqvist gjorde att han enkelt kunde slå in den bredvid en fullkomligt bortkollrad Frederik Andersen i målet.

Efter fyra insläppta mål på 15 skott fick dansken lämna buren, men tvingades återvända igen då ersättaren Antti Raanta skadat sig efter att ha krockat med Ryan Lomberg. Men pausen i båset verkade ha lett till en viss andhämtning, för Andersen släppte inte in några fler mål under matchen.

Carolina putsade till siffrorna i andra perioden. Jesper Fast placerade distinkt in sitt femte mål för säsongen på ett direktskott, och Vincent Trocheck reducerade till 4–2 i powerplay.

"Inte i närheten"

Till skillnad från Carolina lyckades Florida i stort sätt täppa till i de numerära underlägena. Av de fem utvisningarna laget drabbades av – varav Gustav Forsling stod för två för hakning – lyckades man reda ut fyra.

– Backarna klev verkligen fram med några viktiga täckningar, säger målvakten Spencer Knight efter matchen.

Men närmare än så kom inte gästerna. Anthony Duclair – som också gjorde matchens första mål – avslutade när Andersen lämnat buren i sista matchminuten.

Någon som inte var nöjd efter matchen var Carolinatränaren Rod Brind'Amour.

– Jag känner att det inte var bra nog att ens komma i närheten av att vinna i dag, säger han.