Florida vann förlängningsrysare efter sex timmar

Första Stanley Cup-semifinalen mellan Carolina och Florida blev en utdragen nattrysare. Efter nästan fyra förlängningsperioder tog den sjätte längsta NHL-matchen i historien slut när Florida sköt 3–2. –Förmodligen mitt favoritmål i livet, säger matchhjälten Matthew Tkachuk.

Floridas matchhjälte Matthew Tkachuk (till vänster) firar med Aaron Ekblad.

Ishockey2023-05-19 08:03

Matchen pågick i nästan sex timmar.

– Det handlade om vilket lag som skulle göra det avgörande misstaget. Tyvärr var det vi, säger Carolinakaptenen Jordan Staal enligt AP.

Hemmalaget Carolina fick annars den bättre starten när Seth Jarvis satte 1–0 i powerplay i den första periodens slutsekunder.

Finländske lagkaptenen Aleksander Barkov kvitterade innan Carter Verhaeghe gav Florida ledningen.

Avgjorde i slutsekunderna

Lagmaskinen Carolina visade inga tecken på att ge upp. Stefan Noesen ordnade 2–2, än en gång i powerplay, och matchen gick till förlängning.

Och där skulle den pågå ett rejält tag. Första, andra, tredje och osannolikt nog även den fjärde förlängningsperioden blev mållös.

Trodde alla. Med bara 13 sekunder kvar vaknade Floridas superstjärna Matthew Tkachuk och tryckte upp det avgörande 3–2-målet i krysset.

– Vi visste inte ens vilken period vi spelade, säger Floridaforwarden Ryan Lomberg.

Tkachuk:

– Jag hoppas att ni njöt för jag ser två bra lag som fajtas för varje tum. Det var viktigt att det inte gick till fem förlängningsperioder.

"Vet hur alla känner"

Nästa möte spelas även det i Raleigh, natten mot söndag svensk tid.

– Det finns inte så mycket att säga. Man vet hur alla känner sig. Det är ett jobbigt sätt att förlora matchen på när den blir så lång, säger Carolinas tränare Rod Brind'Amour.

Den längsta matchen i NHL:s historia var mötet mellan Detroit och Montreal Maroons 1936. Den pågick i 116 minuter och 30 sekunder.

Fakta: Semifinalerna i Stanley Cup