Virserum vann utan att förta sig

Virserum fick en flygande start på fortsättningsserien. Joel Stridell var en av spelarna som visade vägen i segern med 9–0 hemma mot Hawks.

Joel Stridell visade vägen med ett mål och en assist per omgående för Virserum mot Hawks.

Ishockey2022-12-11 18:32

Jönköpingslaget Hawks förblev poänglösa i sin grundserie och var en överkomlig uppgift för Virserum på förhand. Laget och särskilt Joel Stridell och hans formation fick också en pangstart på matchen. I sitt första byte lyckades Stridell ge laget ledningen och även spela fram Isac Levander till 2–0 inom loppet av 23 sekunder.

– Det var extra kul att 15-årige Alvin Lönngren fick en passningspoäng direkt till Joels mål i sin riktiga debut, sa VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

undefined
Max Fridh höll nollan.

3–0 kom också innan första perioden var över och i andra gasade hemmalaget på ytterligare. Joel Stridell gjorde sitt andra mål för kvällen i slutet av andra perioden och det betydde 7–0 i hemmalagets favör.

I tredje perioden slog VSGF av något på takten. Lagets poängkung Tanner Hildebrant hann bidra med två mål och såg till att matchen slutade 9–0.

undefined
Tanner Hildbrandt bidrog med två mål i sista perioden.

– Vi gjorde ingen vidare match, men det blir lätt så när motståndet är som det är. Vi passade ofta en gång för mycket istället för att bara sätta dit pucken.

Nästa söndag ställs Virserum mot Motala borta. Sedan väntar ett par veckors juluppehåll. Totalt ska tio matcher avverkas i serien.

– Motala är den tuffaste motståndaren i serien så det blir en viktig match. Sedan kommer juluppehållet lägligt så att vi kan få tillbaka lite spelare som har haft skadeproblem.

Målen VSGF: Joel Stridell 2, Jeremy Mcneil 2, Tanner Hildebrandt 2, Isac Levander, Anton Holm, Jonathan Johansson.