Födelsedagsbarnet matchhjälte mot Brynäs

Stefan Elliot firade 30-årsdagen på bästa sätt. Frölundabacken gjorde två mål och två assist när Brynäs besegrades med 7–3.

Stefan Elliot. Arkivbild.

Ishockey2021-01-30 18:20

Kanadensaren öppnade målskyttet i inledningen av den första perioden med ett välplacerat handledsskott.

– Pucken dök upp framför mig och jag hade tur att hitta nätet, säger Elliot till C More.

Sedan följde tre mål inom loppet av 90 sekunder, vilket innebar ställning 2–2 inför den andra perioden.

Där klev Elliot fram igen och prickade in 3–2-målet efter att ha snappat upp en retur framför kassen.

Frölunda hade en 4–3-ledning med sig inför den tredje perioden där man till slut kunde dra ifrån och vinna med 7–3. Två av målen kom på assist från Elliot.

Märkligt mål

Djurgården gick mot ännu en tung förlust borta mot Leksand, men lyckades hämta upp ett 0–2-underläge i slutet på den tredje perioden.

Med sex minuter kvar att spela reducerade Stockholmslagets Tobias Ekberg – med ett av säsongens märkligaste mål.

Ekberg vallade pucken via en böj i plexiglaset och ställde Leksandsmålvakten totalt.

När en minut återstod kunde man även pricka in kvitteringen genom Dick Axelsson.

Efterlängtad seger för Luleå

Det krävdes ett straffavgörande för att skilja lagen åt. Där klev Leksands Carter Ashton fram och satte straffläggningens enda mål.

Skellefteå tog samtidigt åttonde raka segern när man besegrade Rögle hemma med 2–0.

Efter fyra raka förluster i SHL lyckades Luleå studsa tillbaka mot HV71. Norrbottningarna hade en bekväm 4–1-ledning inför den sista perioden, men HV ryckte upp sig och slog till med två sena mål. Hemmalaget höll undan och tog en efterlängtad seger. Matchen slutade 4–3.