Förberedelserna igång – VH samlades för första gången

Då har ishockeysäsongen 20/21 dragit igång för Vimmerby Hockey. I alla fall förberedelserna inför den. Nu tar man sats och siktar på att uppnå den stora drömmen – Allsvenskan. "Nu är det tredje gången gillt", säger backen Pelle Ström.

Spelarna fick prova material och genomföra olika tester när gruppen träffades för första gången inför den kommande säsongen.

Spelarna fick prova material och genomföra olika tester när gruppen träffades för första gången inför den kommande säsongen.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-05-19 18:03

Under tisdagen samlades Vimmerby Hockey för första gången i Vimmerby Ishall för att prova material, ha genomgångar med tränaren Phil Horsky och genomföra olika tester, bland annat det berömda "beep-testet". 

Men det var också ett tillfälle för de "gamla" spelarna att få lära känna de nya spelarna. Två nyförvärv fanns på plats – Jonathan Augustin och Jonas Nyman. Oskar Lindgren och Gustav Bågenvik, de två övriga nyförvärven, kunde inte närvara. Även Linus Ljung saknades.

För Augustins del var det här första tillfället att få känna på stämningen i VH och komma in i miljön.
– Det kommer bli jäkligt kul att dra igång och jag känner mig taggad, säger Jonathan Augustin.

undefined
Jonathan Augustin.

Den 22-åriga backen har plockats in från Nybro, som också håller till i Hockeyettan.
– Jag vill utvecklas som både person och ishockeyspelare. Sedan vill jag även ta laget långt, säger han.

Om det här var första VH-samlingen för Augustin så fanns det en del spelare på plats som varit med om betydligt fler. Vimmerbykillen Pelle Ström är en av dem.
– Det är alltid kul att få träffa grabbarna igen. Man är ju också van vid att det kommer några nya ansikten och de verkar trevliga, säger Pelle Ström.

Ström har varit med i Vimmerbys A-lag sedan 2011 och är på många sätt en kulturbärare. Det kan bli så att han får ta ett ännu större ansvar den här säsongen, i synnerhet om lagkaptenen Jakob Karlsson inte fortsätter.
– Jag kommer nog fortsätta vara som jag är i omklädningsrummet. Vi får se hur det blir, jag hoppas att de löser det på ett bra sätt, säger Pelle Ström och syftar på situationen med Jakob Karlsson.

Pelle Ström förlängde tidigt sitt kontrakt med VH. Och det var aldrig något snack.
– Det kändes rätt. Det hade hänt lite i livet så då kände jag att det var bättre att stanna kvar.
Fanns det intresse från andra klubbar?
– Nej, jag var inte intresserad av något annat heller.

Han är inte känd som någon storskytt direkt och har aldrig gjort fler än två mål under en säsong.
– Jag vill utveckla det offensiva spelet, vilket jag sagt i åtta säsonger nu, säger han och skrattar.
Vad är lagets målsättning nästa säsong?
– Målet är att ta oss lika långt som förra säsongen och gå hela vägen. Nu har vi fallit på målsnöret två gånger, så nu är det tredje gången gillt.

Spelare och ledare trivdes i solen i Vimmerby.
Spelare och ledare trivdes i solen i Vimmerby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!