Förbundet sågar Vimmerby ishall

Tumskruvarna dras åt på Vimmerby Hockey. Förbundet ger visserligen den undermåliga ishallen dispens en säsong – men ett andra år känns osannolikt. – Nej, dispens ges bara ett år om inte synnerliga skäl finns. Alternativet är att kliva ner i seriesystemet eller spela sina hemmamatcher någon annanstans, säger Mikael Haglund, ordförande i Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd.

Foto:

Ishockey2017-09-08 12:05

Arenafrågan i Vimmerby har lyfts den senaste tiden. Efter att Svenska Ishockeyförbundet nu har utfört en besiktning av Vimmerby ishall lär den diskuteras ännu mer.
För rapporten från besiktningen berättar om en isyta som egentligen inte ens är godkänd för spel i division två – närmare 200 kvadratmeter mindre än vad som krävs
Om föreningen inte kan lämna in en trovärdig handlingsplan, som visar hur ishallen ska leva upp till de krav som finns för elitklubbar från och med säsongsstarten 2018, kan VH komma att kastas ut ur HockeyEttan nästa år.

– Det stämmer att vi hittade brister vid besiktningen. Vad gäller kraven för spel i HockeyEttan är det isytan man faller på. Den ska vara 30x60 meter, berättar Mikael Haglund.
– Jag har fått berättat för mig att den här frågan har diskuterats tidigare i Vimmerby, men det har aldrig varit uppe som ärende på vårt bord.
När måste föreningen som senast lämna in handlingsplanen till er?
– Vi har inte satt något exakt datum, men det måste ju vara i god tid innan säsongen 2018/2019 kör igång. Vi bör åtminstone ha in den innan årsskiftet, säger Haglund.
Efter besiktningen påtalade man också för Vimmerby Hockey att sargen och skyddglaset i ishallen inte är godkänt för spel i HockeyAllsvenskan.
– Vi gjorde dem uppmärksamma på det eftersom de själva har uttryckt ambitioner att spela i Allsvenskan, men för spel i ettan är den okej.

Att dra sig ner i seriesystemet är dock inte den enda lösningen om ishallsfrågan inte skulle gå att fixa.
– Visst kan Vimmerby fortfarande lira kvar i Hockeyettan, men inte i den hallen. Men det finns ju hallar i grannkommunerna som är godkända.
Så det skulle vara tänkbart att Vimmerby spelade sina hemmamatcher i Västervik eller Oskarshamn i stället?
– Absolut.
Finns det någon chans för Vimmerby Hockey att få dispens ytterligare ett år?
– Nej, dispens ges bara ett år. Man kan få ytterligare dispens, men enbart om det verkligen finns synnerliga skäl – och det handlar det inte om här, avslutar Mikael Haglund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!