Fördel Timrå i kvalet – Djurgården: "Panik"

Första ångestmötet mellan Djurgården och Timrå är avklarat. Det slutade med Timrå-seger. –Grabbarna gör det riktigt bra, säger Timrås målvakt Jacob Johansson till C More.

Timrå vann första matchen i nedflyttningskvalet mot Djurgården. Arkivbild.

Ishockey2022-03-26 21:05

Men det var hemmalaget Djurgården som fick fira matchens första mål. Pucken studsade rätt för Tim Söderlund som spelade snett inåt bakåt till Emil Berglund som skickade in 1–0.

– Det var skönt, det var lite smånervöst i början som det ska vara i ett sådant här kval, säger Berglund till C More efter första perioden.

Kanske smög nervositeten på sig än mer i andra för hemmalaget – för i andra perioden gjorde Timrå tre mål inom loppet av drygt fem minuter.

Målen kom från Nolan Zajac, Jacob Blomqvist och Joseph LaLeggia.

– Jag tycker vi har rätt mindset, fokuserar på rätt saker, jag tycker vi håller oss coola och tar det på ett väldigt bra sätt och får bra energi av det, säger Blomqvist efter andra perioden.

Lika muntert var det inte hos Djurgården efter den andra akten.

– Vi tappar det fullständigt, vi får lite panik så fort de gör mål, det är inte okej, säger Sebastian Strandberg.

När Sebastian Hartmann gjorde 4–1 i den tredje perioden spelade det ingen roll att Dick Axelsson reducerade med en minut kvar att spela utan Timrå vann den första kvalmatchen med 4–2.

– Vi kör från första början och håller i över 60 minuter, grabbarna gör det riktigt bra framför mig, säger Timrås målvakt Jacob Johansson.

Kvalserien mellan Djurgården och Timrå, där vinnaren spelar i SHL även nästa säsong, avgörs i bäst av sju matcher. Nästa match spelas på måndag, då i Timrå.