Fördel VH – numret större än "Hudik"

Det såg ut som att vi skulle få en rysare i Vimmerby Ishall under tisdagen. Men när VH satte in den högsta växeln i den tredje perioden var det inget snack. Seger med 6–2 i det första mötet mot Hudiksvall och nu har VH fördelen.

Vimmerby Hockey besegrade Hudiksvall.

Ishockey2020-03-10 21:08

Under tisdagskvällen var det dags. Vimmerby Hockey välkomnade Hudiksvall till en i princip fullsatt Vimmerby Ishall för den första matchen i bäst av tre-serien mellan lagen i playoff 3.

Vimmerby Hockey rivstartade matchen och fullkomligt körde över Hudiksvall under de fem inledande minuterna. Roman Semjonovs gav hemmalaget en drömstart när han tryckte in 1–0 i powerplay och knappt två minuter senare dök läget upp för samma spelare. Han gjorde inte några misstag den här gången heller utan kunde pricka in 2–0. VH hade faktiskt bud på fler mål och Hudiksvall såg stundtals paralyserade ut i den första perioden. Visst, Hudik höjde sig ju längre perioden led men det kändes aldrig riktigt farligt där nere vid Tomas Rydén i VH-målet. VH fortsatte ösa på och bland annat hade Niklas Salo ett skott i stolpen men 2–0 stod sig till paus.

Vimmerby Hockey har under de senaste matcherna visat tendenser till att gå ned sig några procent i de andra perioderna. Så blev också delvis den här gången också. Hemmalaget lyckades inte alls skapa samma tryck och hade inte samma press på Hudik. Det såg ändå lugnt ut för det mesta och VH vaskade fram några lägen där man – med lite tur – kunde ha utökat sin ledning. Istället åkte VH på en utvisning mot slutet av perioden och då small det direkt bakom Rydén. Gästernas Hellgren tryckte in reduceringen i krysset och det var "game on" igen. Kort därefter fick Hudiksvall en utvisning och VH chans att spela powerplay. Då kom det stora läget för Anton Carlsson men Bosson i Hudik-målet gjorde en kanonräddning och lagen fick gå in till paus med 2–1 i VH:s fördel.

Om VH såg svagare ut i den andra perioden så var den tredje perioden raka motsatsen. Hudik skapade inledningsvis några ströchanser men när VH växlade upp – ja, då fanns det inte mycket gästerna från Hälsingland kunde göra. Anton Carlsson satte 3–1 efter en fin kontring, Jesper Norbäck tryckte in fyran serverad av Niklas Salo och sedan pangade Max Popovic in femman från snäv vinkel. Hudiksvall tröstmålade till 5–2 innan Linus Ljung gjorde 6–2 men i den tredje perioden fanns det bara en vinnare och det var Vimmerby. Matchen vann man med 6–2 och nu behöver man bara en till vinst för att avancera till kvalserien.

Näsa match spelas i Hudiksvall på fredag kväll. En eventuellt tredje match spelas också i Hudiksvall, då på lördag.

VH-Hudiksvall

Första perioden: (1.39') 1–0 Roman Semjonovs (Kristoff Kontos, Pierre Gustavsson), (3.08') 2–0 Roman Semjonovs (Anton Carlsson, Oskar Carlsson).

Andra perioden: (37.33') 2–1 Mathias Hellgren.

Tredje perioden: (48.24') 3–1 Anton Carlsson (Mathias Wigley, Roman Semjonovs), (51.55') 4–1 Jesper Norbäck (Niklas Salo, Oskar Carlsson), (54.37') 5–1 Max Popovic (Pelle Ström), (57.11') 5–2 Marcus Sirén, (59.59') 6–2 Linus Ljung (Pierre Gustavsson).

Skotten: 15–8, 9–7, 13–17.

Publik: 1320.

Jubel efter att Roman Semjonovs gjort mål i den första perioden.