Förkrossande seger igen för VSGF

Virserum fortsätter att ånga på och ösa in mål i Hockeytrean. Under torsdagskvällen blev det bortaseger mot Skillingaryd med hela 8-1 efter bland annat tre mål av Sebastian Hägerström.

Virserum hade inga som helst problem att besegra Skillingaryd och segersiffrorna skrevs till hela 8-1. Fotograf/Copyright: Micael Rundberg

Ishockey2017-10-26 19:13

Det var inget snack om saken när Virserum tog andra raka segern under torsdagen. Gästande VSGF spräckte målnollan redan efter två minuter i den första perioden och tog ett fast grepp om matchen. Hemmalaget Skillingaryd kvitterade visserligen ganska omgående, men när Virserum väl återtog ledningen igen rann siffrorna iväg. Efter den första perioden var ställningen 1-3 och i den andra perioden gjorde VSGF ytterligare två mål. 5-1-ledning till Virserum inför tredje perioden och här var matchen redan avgjord. Segersiffrorna skrevs till 8-1 för Virserum och andra raka segern var bärgad.

– Det var en riktigt skön seger. Vi ägde matchen från första nedsläpp till sista sekund. Vi hjälpte varandra över hela banan och låg rätt när vi tog skotten. Detta var ett kvitto man vill ha som tränare, säger Fredrik Pettersson i Virserums-lägret.

VSGF:s Sebastian Hägerström blev tremålsskytt och övriga bortamål gjordes av Christoffer Velander 2, Jim Nordh, Alexander Andersson och Jesper Jansson.

Skillingaryd-Virserum 1-8 (1-3, 0-2, 0-3)
Första perioden: 0-1 (02:13) Kim Nordh (Alexander Andersson, John Höggren), 1-1 (04:07) Isak Jönsson (Felix Mattson, Erik Carlsson), 1–2 (09:39) Christoffer Velander, 1-3 (18:37) Sebastian Hägerström (Ricky Johansson).
Andra perioden: 1-4 (26:43) Christoffer Velander (Anton Proos, Daniel Appelqvist), 1-5 (33:27) Sebastian Hägerström (Ricky Johansson).
Tredje perioden: 1-6 (41:44) Alexander Andersson, 1-7 (52:38) Jesper Jansson, 1-8 (59:47) Sebastian Hägerström.
Skott: 28-42 (7-17, 10-14, 11-11)
Utvisningar, SIS: 3x2 min. VSGF: 6x2 min.