Förlänger sitt kontrakt – efter succéstarten

Den förre VH-backen Kalle Johansson har förlängt sitt kontrakt med IK Oskarshamn.

Foto:

Ishockey2017-11-21 10:39

Så här skriver IK Oskarshamn i ett pressmeddelande:

Han värvades från HockeyEttan efter fyra poängstarka säsonger - en i Vimmerby HC och tre i Östersunds IK. Och succé i HockeyAllsvenskan skulle det bli omgående. Han inledde försäsongen starkt, gjorde ett mycket vackert mål i omgång tre mot IK Pantern och det har flutit på sedan dess. Nu är Kalle Johansson klar för ytterligare en säsong. 

24-årige Kalle Johansson har mängder av fina juniormeriter, men det riktiga genombrottet i seniorhockeyn hade inte riktigt kommit när han den 12 juni presenterades av IK Oskarshamn och Per Kenttä. "Han har alla förutsättningar för att blomma ut", sade sportchefen då. Och mycket riktigt. 

Redan från start har Kalle Johansson legat i toppen av backarnas poängliga. Efter de inledande 19 omgångarna har han skrapat ihop tre mål och tio assist, och ligger dessutom +10 i +/-. Utan tvekan fina siffror från Östersundssonen. 

– Jag är väldigt imponerad av hans beslutsamhet och träningsvilja. Han har själv bäddat för den här framgången och försöker varje dag hitta sätt för att bli en bättre hockeyspelare. Därför är jag också väldigt glad över att vi tidigt kunnat säkra upp honom för ytterligare en säsong, kommenterar Per Kenttä. 

För Johansson behövdes det ingen större funderare kring en fortsättning i IK Oskarshamn. 

– Det känns grymt kul att få vara kvar ett år till. Jag trivs jättebra med grabbarna, ledarna, staden och allt annat runt hockeyn. Sedan har jag fått stort förtroende på isen såhär långt också. Det känns kanon och jag ser framemot att vara med på den här resan klubben gör i minst ett år till. 

Vad säger du om säsongen såhär långt? 

– Var ska jag börja? Vi ligger högt upp i tabellen och har fått ihop det bra såhär långt. Nu väntar en tuff tidig seriefinal imorgon, så det är fullt fokus där. Men visst ser man framemot derbyt på lördag. Vi har haft ett jäkla bra stöd såhär långt, klackmatchen mot AIK senast var magisk och jag tror att publiken har ytterligare en växel. Stödet kan mycket väl bli matchavgörande, avslutar huvudpersonen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!