Förlängt lån efter kanoninsatsen: "Var helt felfri"

I onsdags gjorde han succé i derbyt mot Nybro. Nu är det klart att Vimmerby Hockeys backlån från Västerviks IK, Jens Andersson, även spelar med VH på söndag då laget möter Kumla på bortais.

Succélånet från Västerviks IK, Jens Andersson, spelar med Vimmerby Hockey även på söndag borta mot Kumla. Foto: Magnus Strömsten

Succélånet från Västerviks IK, Jens Andersson, spelar med Vimmerby Hockey även på söndag borta mot Kumla. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Ishockey2017-01-20 14:10

Ett mål och i övrigt starkt bidragande till Vimmerby Hockeys 2-1-seger mot Nybro i det laddade länsderbyt i förrgår. Lånet från Västerviks IK, Jens Andersson, kommer fortsätta spela med VH – åtminstone på söndag borta mot Kumla också, men det kan bli längre än så. Allt beror på hur Västerviks backsituation ser ut framöver.

Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt är förstås glad över att lånet förlängs.
– Jens var ruskigt bra och spelsugen – helt felfri. Jag visste att han skulle bli viktig för oss, men inte så viktig, säger han.
– Vad som är klart än så länge är att han kör med oss i helgen, sedan får vi se.
Till onsdagens match lånade Vimmerby även in HV 71:s J20-back Johan Malmborg, som även han gjorde en stark insats. Malmborg återvänder nu dock till Jönköpingsklubben.
– Han har matcher med HV framöver. Det gör att han inte kan bli tillgänglig för oss förrän om kanske två veckor. Vi har en dubbellicens på Johan, så det var viktigt att få se honom – inte minst inför framtiden, säger Stolt.

Hur det blir med skadade Kalle Johanssons medverkan i helgen är ännu så länge oklart. Han åkte på en lättare hjärnskakning för en tid sedan, men ska nu börja träna igen.
– Allt handlar om hur det artar sig efter träningarna på fredagen och lördagen. Kalle ska absolut inte stressa för att komma tillbaka, säger Stolt.

Mer skaderelaterat: I matchen mot Nybro brakade backen Petter Runesson och forwarden Kristoffer Backman ihop mitt på isen. Värst verkade det gå för Backman, som fick avbryta matchen.
– Han gick och haltade efteråt, men de tror att det ”bara” är en lårkaka, så det ska nog inte vara någon större fara, säger Daniel Stolt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!