Förlust i sista matchen – nu får VH vänta på motståndet

Kvartsfinalplatsen var redan klar. Ändå bjöd Vimmerby Hockey upp till dans i sista matchen i den södra Allettan, när man föll med 2–1 borta mot Kalmar. "Vi har byggt något som är hållbart för fortsättningen", säger tränaren Staffan Lundh när han summerar Allettan.

Tittut... Vilka får vi möta? På söndag vet Robin Christoffersson och Staffan Lundh vilka som väntar i kvartsfinal. I den sista matchen i Allettan blev det däremot förlust, mot Kalmar.

Tittut... Vilka får vi möta? På söndag vet Robin Christoffersson och Staffan Lundh vilka som väntar i kvartsfinal. I den sista matchen i Allettan blev det däremot förlust, mot Kalmar.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-03-16 21:44

Kalmar HC och Vimmerby Hockey avslutade den södra Allettan under onsdagskvällen. För VH var matchen i princip betydelselös, då man varken kunde förbättra eller försämra sin sjundeplacering. Kalmar hade däremot chans på serieseger, men då var Nybro tvungna att förlora sin match mot Karlskrona. Det gjorde Vikings inte. 

VH kom däremot ut bra i bortamatchen mot Kalmar och vaskade fram ett par halvchanser. Efter fem minuter tog hemmalaget över totalt och fick också rättvist utdelning i den nionde minuten, när Robin Dahlstedt skickade upp 1–0 i första krysset. 

– Klart att vi kanske var lite mer rostiga än de lag som spelat matcher den sista tiden. Men jag tycker inte att det var särskilt svårt att tända till inför den här matchen, säger VH-tränaren Staffan Lundh.

VH spelade upp sig i slutet på den andra perioden och hade bud på ett kvitteringsmål. Det kom inte. 

Istället fick man spela boxplay två gånger på de fem första minuterna i den andra perioden. Något som satte tonen för perioden, även om Kalmars 2–0-mål dröjde fram till den 35:e minuten.

Den tredje perioden var betydligt bättre från gästernas håll. 2–1-reduceringen sex minuter in i den var också rättvis. Niki Koskinen serverade Tim Lindfors i powerplay och forwarden tryckte in pucken bakom en för dagen storspelande Jonathan Stålberg i KHC-målet.

VH var också det bättre laget efter reduceringen men fick inte betalt för slitet. Istället kunde Kalmar bevaka sin ledning och vinna med 2–1.

– Vi behöver väl inte djupanalysera den här matchen så mycket. Vi gör ett bra försök på slutet och är kanske värda en poäng. Som helhet är det ändå en bra avslutning på Allettan. Det var bra att få den här matchen, menar Lundh.

VH slutar sjua i den södra Allettan och är sedan tidigare redan klara för kvartsfinal. Där är man inte bland de rankade lagen, som får välja motstånd. Valproceduren sker på söndag. VH börjar på hemmais med en match för att sedan avsluta på bortais med en eller eventuellt två matcher.

Hur summerar du er insats i Allettan?

– Det har varit hackigt med skador och sjukdomar hit och dit, vilket gjort att vi på sätt och vis fått pussla ihop det rätt mycket. Sen har vi kanske inte fått de resultaten vi velat ha tabellmässigt, men jag tycker att vi byggt något som är hållbart för fortsättningen, säger Staffan Lundh.

Hur tänker du inför valproceduren?

– Jag har inte funderat så mycket på det. Vi får möta det laget som väljer oss. På så sätt är det skönt att slippa välja, för då behöver vi inte sitta och analysera fyra-fem lag för att se vilka som passar oss bäst. Vi får det vi får, haha.

Så här slutade den södra Allettan:

1) Nybro Vikings, 57 poäng

2) Kalmar HC, 55

3) Väsby IK, 50

4) Mariestad BoIS, 45

5) Karlskrona HK, 43 (4)

6) HC Dalen, 43 (-6)

7) Vimmerby Hockey, 36

8) Huddinge IK, 32

9) Hanvikens SK, 27

10) Skövde IK, 17

Kalmar–Vimmerby 2–1

Första perioden: (08:55) 1–0 Robin Dahlstedt.

Andra perioden: (34:49) 2–0 Matias Varttinen.

Tredje perioden: (46:12) 2–1 Tim Lindfors (Niki Koskinen, Ludvig Vännström)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!