Förlust igen för Vancouver mot Colorado

Vancouver är NHL:s just nu sämsta lag i spel i numerärt underläge. Därför förlorade man mot Colorado med 2–4 – lagets femte raka förlust. –Boxplayspelet svek oss, säger tränaren Travis Green.

Colorados Nazem Kadri , i mitten, gör 2–2 mot Vancouver i NHL-ishockeyn och kaptenen Gabriel Landeskog jublar.

Colorados Nazem Kadri , i mitten, gör 2–2 mot Vancouver i NHL-ishockeyn och kaptenen Gabriel Landeskog jublar.

Foto: DARRYL DYCK/AP/TT

Ishockey2021-11-18 08:23

Colorado gjorde tre mål i power play, det fjärde gjorde Gabriel Landeskog i tom kasse i slutsekunderna. Då hjälpte det inte att Vancouver gjorde en bra match när man inte hade någon i utvisningsbåset.

– Det är frustrerande att förlora, särskilt med en sån insats. I spel fem mot fem var det en av våra bättre matcher i höst. Självklart var det boxplayspelet som svek oss, säger Green efter matchen.

Vancouver har släppt in 19 mål i numerära underlägen i de tio senaste matcherna och är sämst av alla lag i boxplayspelet.

– Ibland när bollen rullar i nedförsbacken är den svår att stoppa. Men jag tyckte att vi tagit några steg. Vi hade lite otur i boxplay i kväll, men vi måste bli bättre, utan tvekan, säger Green.

Den svenske forwardsstjärnan Elias Pettersson har fortfarande inte fått det att lossna. Han har bara gjort tre mål och sex assist i de 17 första matcherna.

Det var tredje segern i följd för Colorado och det var andra gången på en vecka som Colorado besegrade Vancouver. I torsdags i förra veckan vann man med 7–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!