Hasse Jones in i Vimmerbys ledarstab

Som spelare hade han ett fruktat skott och ett bra spelsinne. Nu Ă€r Hasse Jones tillbaka i hockeyns vĂ€rld igen efter ett lĂ„ngt uppehĂ„ll – som assisterande i Vimmerby Hockey. "En bra lösnig för oss", sĂ€ger sportchefen Pelle Johansson.

Vimmerby Hockey har gjort klart med ny assisterande trÀnare.

Vimmerby Hockey har gjort klart med ny assisterande trÀnare.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-07-21 12:37

Han kom som spelare frĂ„n klassiska klubben Leksands IF i slutet pĂ„ 1980-talet. Sen blev han fast i SmĂ„land. 

Efter fem sĂ€songer som spelare i VH har han ocksĂ„ haft ledarroller tidigare. Nu Ă€r han alltsĂ„ tillbaka igen, som assisterande trĂ€nare vid sidan av nye Hampus SylvegĂ„rd. 

Vad fÄr ni med Hasse Jones som trÀnare?

– Han har mycket rutin, mycket hockeykunskap och kommer att bidra med glĂ€dje. Det kĂ€nns som att Hasse kommer att trivas i det hĂ€r gĂ€nget. Ledarskapet i sig Ă€r detsamma som tidigare, dĂ€remot har sĂ€kert hockeyn förĂ€ndrats sen han var verksam senast, sĂ€ger Pelle Johansson. 

1 augusti samlas truppen för första gÄngen, med sikte pÄ kommande sÀsong. DÄ med tvÄ fÀrska trÀnare.

Nu Ă€r trĂ€narbiten klar. Hur mĂ„nga platser finns det kvar att fylla i spelartruppen? 

– Bara en plats. En ytterforward ska in, sen Ă€r det komplett. BĂ„de pĂ„ mĂ„lvaktssidan, med sju seniorbackar och 13-14 forwards, sĂ€ger Pelle Johansson. 

Vad sĂ€ger du om lagbygget? 

– Det kĂ€nns bra. Vi har mĂ„nga duktiga spelare och jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att flera kommer att överraska positivt nĂ€r serien drar igĂ„ng. Sedan finns det förstĂ„s lag med namnkunnigare spelare och ocksĂ„ med större budget. Samtidigt har vi nĂ„got som vissa inte har, en stark stomme.Vi har mĂ„nga som spelat i klubben i flera Ă„r, som Jakob (Karlsson), Anton (Carlsson), Pelle Ström, Ludvig VĂ€nnström, Oskar Gustafsson med flera. Det betyder mycket. 

KÀnslan Àr, rÀtt eller fel, att Vimmerby Hockey slÄr lite ur underlÀge, till skillnad mot hur det varit de senaste sÀsongerna. HÄller du med?

– Jo, men sĂ„ kan det vara. MĂ„nga klubbar satsar stenhĂ„rt för att ta klivet upp. SĂ„ hĂ€r pĂ„ förhand ska Nybro, Troja, Karlskrona och Kalmar vara topp-fyra. Sen Ă€r det vi och nĂ„gra till som ska vara dĂ€r bakom.

Du Ă€r ny i sportchefsrollen. Det Ă€r mycket att ta in. Vad har varit tuffast hittills? 

– TrĂ€narbiten. Det finns alltid spelare, men att hitta rĂ€tt med trĂ€nare Ă€r den största utmaningen. Det Ă€r mycket som ska klaffa. 

SĂ„ nu kan du andas ut...?

– Haha, ja, lite sĂ„ Ă€r det. Men det Ă€r hela tiden nya saker. Just nu Ă€r det att lösa boendebiten till spelare.

Det Ă€r ocksĂ„ en av anledningarna till att vissa spelare inte Ă€r pĂ„ plats nĂ€r laget samlas 1 augusti. NĂ„gra kommer ett par dagar senare. 

Pelle Johansson berĂ€ttar att han gĂ€rna sett att sĂ€songsupptakten och trĂ€ningsstarten varit nĂ„got senare. 

– Vi hade rĂ€knat med att seriestarten skulle varit tidigare. VĂ„r premiĂ€r Ă€r inte förrĂ€n 2 oktober, mot Tyringe. Det var visserligen nĂ„got liknande förra sĂ€songen ocksĂ„, men dĂ„ var det coronatider. Jag vet riktigt varför det Ă€r sĂ„ sent i höst. NĂ€r det blev som det blev hade det dĂ€rför varit enklare och smidigare om vi hade samlats nĂ„got senare. Nu har vi en ganska lĂ„ng försĂ€song framför oss. 

En försĂ€song som inleds med fysisk trĂ€ning utan is i tvĂ„ veckor. NĂ„gon lĂ€ngre anpassning att hitta rĂ€tt pĂ„ isen blir det inte. 

– NĂ€, vi har första trĂ€ningsmatchen borta mot VĂ€stervik den 15 augusti. Bara tre dagar tidigare gĂ„r vi förhoppningsvis pĂ„ is i Vimmerby. SĂ„ visst... det kommer att bli tight. 

Utöver trÀnarduon Hampus SylvegÄrd och Hasse Jones Àr ledarstaben i övrigt ocksÄ klar. Det innebÀr att Arne Sundberg, Michael Milton, Patrik Karlsson och Robin Rinaldo kör vidare i sina roller Àven kommande sÀsong.

Hans Jones Àr klar för en Äterkomst i VH.
Hans Jones Àr klar för en Äterkomst i VH.
Vimmerbys motstÄndare

Hockeyettan Södra 2022/2023: Vimmerby, Nybro, Kalmar, Troja, Kallinge, Karlskrona, Halmstad, BorĂ„s, Mörrum, Tyringe. 

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!