Förre Ikeachefen tar över Brynäs

Efter turbulensen i våras – nu har Brynäs hittat en ny klubbdirektör. Håkan Svedman, tidigare Sverigechef på Ikea, ska få ordning på den klassiska SHL-klubben. "Jag vet att det finns mycket kompetens och ett starkt engagemang i föreningen", säger han enligt ett pressmeddelande.

Håkan Svedman, tidigare Sverigechef för Ikea, blir klubbdirektör i Brynäs. Arkivbild.

Håkan Svedman, tidigare Sverigechef för Ikea, blir klubbdirektör i Brynäs. Arkivbild.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Ishockey2021-08-17 17:28

Brynäs presenterade sin nye klubbdirektör på tisdagseftermiddagen och formellt börjar han sin tjänst den 1 oktober.

Han kommer till en klubb som skakades av kraftig turbulens under våren, dels sportsligt då Brynäs fick ta sig igenom ett dramatiskt kval mot HV71 för att rädda SHL-platsen, dels vid sidan om då två spelare häktades misstänkta för bland annat våldtäkt. Skandaler som fick Unicef att bryta samarbetet med klubben.

"Genom att tillsammans arbeta strategiskt mot tydliga gemensamma mål och visioner är ambitionen att vi ska nå ännu mer framgång både på och utanför isen. Mitt ledarskap bygger på att leda genom andra och ge människor möjlighet att växa och utvecklas i en miljö som präglas av trygghet och värme", säger Svedman enligt ett pressmeddelande från Brynäs.

Brynäs har under sommaren fått en ny ordförande, ny herrlagstränare och en ny sportchef.

Håkan Svedman är 55 år, uppvuxen i Uppsala och sitter även i allsvenska fotbollslaget Sirius styrelse. Svedman ersätter Michael Campese som avgick som klubbdirektör i början av maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!