Höll nollan i återkomsten: "Ofta roligt att komma hit"

Släkten är värst brukar det heta. Jonathan Stålberg vägrade släppa någon puck förbi sig i Kalmars mål när han ställdes mot sina forna lagkamrater i Vimmerby Hockey. "Det är ofta roligt att komma hit igen. I alla fall när man vinner", sa han.

Jonathan Stålberg höll nollan för Kalmar mot sin forna klubb Vimmerby Hockey.

Jonathan Stålberg höll nollan för Kalmar mot sin forna klubb Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-10-07 22:39

Den 25-årige norrlänningen var en del av Vimmerby Hockey från 2017 till 2019. Sedan förra säsongen återfinns han i Kalmar där han spelar en viktig roll som sista utpost.

I fredagens 3–0-seger var han en starkt bidragande faktor till att Vimmerby kammade noll.

– Det går inte att klaga på resultatet i alla fall. Nu kan jag gå med huvudet högt ett tag framöver när jag stöter på bekanta från tiden i Vimmerby, sa Stålberg.

Vad tyckte du om matchen som helhet?

– Det var skönt att vi fick tidiga mål, men sedan tycker jag att vi lutar oss tillbaka lite väl tidigt och bjuder in dem i matchen istället för att fortsätta och stänga den.

Segern var aldrig i riktig fara för Stålbergs Kalmar. Han pekar ändå på en sekvens där han började känna en viss oro.

– Vimmerby kom ut väldigt starkt i tredje perioden och fick till väldigt många chanser på kort tid. När jag tittade upp på klockan så trodde jag att vi säkert spelat runt fem minuter, men då stod den på 1.20. 

Vad tror du om Kalmar chanser den här säsongen?

– Truppen känns ännu vassare än förra säsongen så jag tycker att det finns fog för att vi ska gå ännu längre än då. Vi har absolut materialet och förutsättningarna för att lyckas. Samtidigt så har man sett i början av serien att de favorittippade lagen åkt på en del smällar så det är hårt jobb som gäller om det ska gå vägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!