Wigley har hittat rätt direkt i VIK-tröjan

Mattias Wigley har varit en konstant i ett annars väldigt skiftande Västerviks IK under hösten.

Mattias Wigley har funnits med i VIK:s samtliga 15 seriematcher under hösten.

Mattias Wigley har funnits med i VIK:s samtliga 15 seriematcher under hösten.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2021-11-19 11:00

Den 27-årige centern hämtades från Vimmerby i HockeyEttan inför säsongen och tilldelades en tydlig roll. En roll som motsvarat förväntningarna hos huvudpersonen, hittills.

– Ja, det stämmer överens bra med hur jag hade tänkt mig att det skulle se ut. Jag får spela mycket i numerärt underläge och i fem mot fem beror det på hur det går i matchen och hur det ser ut, säger Wigley, som har 0+1 på 15 matcher.

Laget har gått starkt – bortsett den förlustrad man är inne i – och Wigley menar att hans egna prestationer också får betyget godkänt.

– Under några matcher för en tid sedan blev jag lite för stressad lite för ofta där ute, jag hade inte det här lugnet som jag behöver ha. Då tog jag ett snack med Martin (Gudmundsson, tränare) och därefter har jag hittat rätt i mitt spel igen. Över lag har det varit bra, tycker jag.

På grund av den ruljans VIK tvingats till på forwardssidan har Wigley fått byta kedjekamrater ofta.

– Lite påverkar det, såklart. Man vill alltid ha den här kontinuiteten där man kan snickra fram egna lösningar men vi har ju fortfarande ett grundspel som vi ska hålla oss till.

– Den här perioden vi är inne i med mycket folk borta är ganska svår, vi får möblera om till varje match i princip så jag tycker faktiskt att vi gör det ganska bra sett till förutsättningarna.

Närmast till hands för Wigley och hans kamrater: dubbla matcher mot Tingsryd. Hemma på fredagen, borta ett dygn senare. De har mötts en gång tidigare under tävlingssäsongen, då vann VIK med 3–1 på bortais.

– Tingsryd är ett skickligt lag med individuell spets, de spelar ett spel där de försöker dra isär motståndarna. Kan vi hitta tillbaka till det som gjort oss framgångsrika hittills har vi goda chanser till poäng.

Vad är det ni behöver hitta tillbaka till?

– Vi behöver få ner slarvet, vi har gett motståndarna för enkla lägen samtidigt som vi inte varit lika effektiva som tidigare. Vi får försöka vrida om det till vår fördel igen.

VIK var träningslediga under torsdagen och förutom Wigley var Brett Supinski, Hugo Gabrielson, Martin Fransson samt målvaktsparet Edvin Olofsson och Henrik Lundberg på is en stund på eftermiddagen.

Liverapport

Sporten rapporterar direkt från både fredagen och lördagens matcher. På fredagen är nedsläpp 19:00, lördagens match börjar klockan 18. Vår rapportering på www.vimmerbytidning.se börjar en kvart innan nedsläpp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!